07.02.2012. / 15:27

Autor: Totalsport

Davis Cup: Hrvatska u Japanu u punom sastavu

- Odradili smo u utorak puni dan treninga, nakon što nam se pridružila druga polovica ekipe. Dojmovi su dosta dobri za sada, sve štima, organizirano je dobro - rekao je izbornik Željko Krajan

Željko Krajan (desno)Željko Krajan (desno)Hrvatska Davis Cup reprezentacija je u utorak u dvorani Burbon Beans Dome u Mikishiju kod Kobea trenirala u punom sastavu, jer su se Antoniju Veiću i Lovri Zovku pridružili Ivan Dodig i Ivo Karlović.

Iako su gotovo 24 sata proveli na putu, vremena za odmor nije bilo jer su vrlo brzo po dolasku u hotel otišli na trening i osjetili uvjete, podlogu i lopte, ali se i prilagodili na temperaturni šok. Naime, igra se u istoj dvorani (i u isto doba godine) gdje je prije četiri godine u Fed Cupu gostovala hrvatska reprezentacija, a temperatura je bila osam stupnjeva Celzija.

Ovaj put je, međutim, situacija bolja, jer u dvorani, u kojoj nema sustava centralnog grijanja, radi dvadesetak petrolejskih grijalica. Uvjeti su daleko od idealnih, ali ipak mnogo bolji od najcrnjeg očekivanog scenarija.

- Odradili smo u utorak puni dan treninga, nakon što nam se pridružila druga polovica ekipe. Dojmovi su dosta dobri za sada, sve štima, organizirano je dobro. Mislim da i ta hladnoća, na koju su nas pripremali, nije toliko ekstremna. Nadamo se da bi se za vrijeme meča temperatura mogla dići na 12-13 stupnjeva, s desetak na koliko smo trenirali danas - rekao je izbornik Željko Krajan.

*Nije uobičajeno da igrači Davis Cup reprezentacije dođu na gostovanje ovako kasno, no kako je finale u konkurenciji parova na Zagreb Indoorsu odigran tek u nedjelju, nije bilo mogućnosti da u Japan stignu ranije. Može li to predstavljati problem?

- S te strane okolnosti nisu idealne. Ipak imamo osam sati vremenske razlike i odgovaralo bi nam više da su došli dan-dva ranije. S druge strane, dobro je da su njihovi mečevi u Zagrebu bili u dvorani, kao što će biti ovdje. Koliko su zakinuti za prilagodbu na vremensku razliku, u tome su u malom plusu - rekao je Krajan.

Susret Japan - Hrvatska u sklopu 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa igrat će se od petka do nedjelje.

Vezane vijesti

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

Mladi hrvatski tenisač Mate Pavić u svom je drugom nastupu u glavnom ždrijebu jednog ATP turnira, na travnatoj podlozi u nizozemskom Hertogensboschu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika