07.02.2012. / 18:35

Autor: Nacional.hr

Plinska kriza izbjegnuta: Ina osigurala dodatni plin

Dodali su i kako ni u kojem trenutku kućanstva nisu bila u opasnosti od redukcije plina

Osigurane su dodatne količine plinaOsigurane su dodatne količine plinaNakon što je Ina izvijestila da je zbog tehničkih poteškoća na plinskim poljima na sjevernom Jadranu privremeno smanjena proizvodnja plina, te je u dogovoru s velikim industrijskim potrošačima smanjila isporuke HEP-u, Rafineriji nafte Rijeka i Petrokemiji, ipak dobre vijesti.

Kako su nam rekli u Ini, osigurali su dodatne količine plina za industriju iz uvoza. Točnije od mađarskog MOL-a te će od sutra vratiti razinu isporuke industrijskim potrošačima na normalnu razinu.

Pojasnili su kako je do teškoća došlo jer se na jednoj od platformi pokvario agregat, a kako nisu sve platforme opremljene ljudskom posadom i zbog lošeg vremena nisu uspjeli popraviti agregat u toku dana.

Dodali su i kako ni u kojem trenutku kućanstva nisu bila u opasnosti od redukcije plina.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
26/1/08

Rampa, 08.02.12. 00:13

Hebo plin više, od ove zime sam prešao na centralno na drva!

I mnogi moji poznanici i prijatelji također!

Imam sad oba centalna grijanja u sistemu, ali ne mislim više niti sekunde financirati preskupi plin i preko njega još skuplju državu, pa još k tome svake zime sve više i više čistog zraka u kubiku plina!

A plin je poskupio od 1.1 ove godine 3%, pa će dizanjem PDV još 2%, pa do proljeća mora poskupjeti još minim. 15%, pa do ulaska u EU još bar 30%

Neka si gurnu taj preskupi plin Rusima i Talijanima nazad u g....u!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika