08.02.2012. / 12:50

Autor: Nacional.hr

Udruga Franak prikuplja podatke o stanju kreditnih dužnika i ponašanju banaka

Udruga je pokrenula upitnik kojim će na razini cijele zemlje pokušati prikupiti što više podataka o stanju kreditnih dužnika i ponašanju banaka

Švicarski franakŠvicarski franakS početkom ove godine Udruga Franak krenula je u još snažniju bitku za zaštitu prava dužnika u kreditima s valutnom klauzulom. Uz to što već nekoliko mjeseci vrlo intenzivno i detaljno priprema novu tužbu protiv banaka u suradnji s "Potrošačem" - Hrvatskim savezom udruga za zaštitu potrošača, Udruga Franak pripremila je i upitnik koji će provesti na razini cijele Republike Hrvatske kako bi dobila što bolju sliku situacije dužnika u Hrvatskoj te što više detalja o problemima s kojima se suočavaju korisnici kredita. Upitnik će također odgovoriti na nekoliko ključnih pitanja o ponašanju banaka prema kreditnim dužnicima, i pružiti uvid u to jesu li banke prema istim principima tretirale sve kreditne dužnike.

U Udruzi se također nadaju da će upitnikom prikupiti što više priča o konkretnim slučajevima, što će otkriti nelogičnosti i nepravilnosti u radu banaka kad je riječ o ugovornim klauzulama, uvjetima i drugim odredbama po kojima su banke odobravale kredite. Ti će im slučajevi pomoći u pravnoj bitci koja slijedi.

Iz Udruge pozivaju sve kreditne dužnike u Hrvatskoj, i one u švicarskim francima i one u eurima, da ispune upitnik na linku http://udrugafranak.hr/index.php/dogaanja/item/416-upitnik-o-kreditima-i-iskustvima-s-bankama i time daju svoj doprinos bitci za ostvarenje pravednijih uvjeta za sve korisnike kredita.

Vezane vijesti

Hrvatska, BiH i Srbija zajedno u borbi protiv banaka

Hrvatska, BiH i Srbija zajedno u borbi protiv banaka

Organizacije 'Udruženje Franak' iz Bosne i Hercegovine, 'Udruženje Efektiva' iz Republike Srbije, te 'Udruga Franak' iz Republike Hrvatske sastale su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika