08.02.2012. / 17:28

Autor: Nacional.hr

'Imali smo perfektnu ideju, ali Mercator je previše odugovlačio'

"Neovisno o ovom ishodu, Agrokor i dalje nastavlja sa svojim strateškim aktivnostima u regiji, jer vjerujemo u ovo tržište i njegov daljnji potencijal rasta", stoji u izjavi

Ivan Crnjac (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)Ivan Crnjac (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)Agrokor je kasno sinoć obavijestio javnost da odustaje od kupovine slovenskog Mercatora. Slovenski mediji razloge za to tražili su u lošoj financijskoj situaciji Agrokora, dugotrajnom postupku prodaje, ali i nesporazumima unutar prodavateljskog konzorcija.

Danas su se iz Agrokora oglasili priopćenjem. U izjavi koju potpisuje izvršni potpredsjednik Agrokor koncerna, Ivan Crnjac, ne navode se konkretni razlozi, ali se ipak daje barem djelomično objašnjenje njihovog odustajanja.

„Akvizicija Mercatora bila je jedna od strateških poslovnih aktivnosti koje je Agrokor započeo u prošloj godini. Nakon što smo se intenzivno bavili ovim procesom, procijenili smo da ne možemo privesti akviziciju kraju na željeni način te smo se, kad je to postalo razvidno, odlučili povući iz procesa.

Vjerovali smo i vjerujemo da bi spajanje Agrokora i Mercatora bila ogromna vrijednost za cijelu regiju i sve države u kojima ove kompanije posluju i da bi podiglo kapitalne vrijednosti stotina drugih kompanija u regiji.

Imali smo perfektnu stratešku ideju ali nažalost, zbog neodlučnosti u donošenju odluka do njene realizacije nije došlo.

Neovisno o ovom ishodu, Agrokor i dalje nastavlja sa svojim strateškim aktivnostima u regiji, jer vjerujemo u ovo tržište i njegov daljnji potencijal rasta", stoji u izjavi.

Znači li to da je Agrokor odlučio 'okrenuti leđa' Sloveniji i posvetiti se istočnoj Europi ili će samo pričekati da Slovencima 'zagusti' i onda ponuditi manje novca za istu kompaniju, tek treba vidjeti. Jasno je samo da će Mercator ponovno na prodaju. Po treći put.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika