08.02.2012. / 19:12

Autor: Hina

Milošević: HDZ treba nove ljude i inicijative

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević u svojemu danas objavljenom programu ističe da HDZ treba postati suvremena demokršćanska stranka koja će čuvati hrvatske tradicionalne vrijednosti i istodobno biti usmjerena prema napretku, a te ciljeve želi postići i poljuljano povjerenje u stranku vratiti s novim ljudima i inicijativama.

Domagoj Ivan MiloševićDomagoj Ivan MiloševićKandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević u svojemu danas objavljenom programu ističe da HDZ treba postati suvremena demokršćanska stranka koja će čuvati hrvatske tradicionalne vrijednosti i istodobno biti usmjerena prema napretku, a te ciljeve želi postići i poljuljano povjerenje u stranku vratiti s novim ljudima i inicijativama.

Milošević je program objavio na svojoj mrežnoj stranici (www.domagoj.hr), a u njemu među ostalim ističe da je HDZ, unatoč pogreškama iz prošlosti, stožerna hrvatska stranka koja je predvodila sve strateške nacionalne interese od nezavisnosti do ulaska u NATO i EU. Zato s novim ljudima, posebno mladima, i inicijativama želi vratiti poljuljano povjerenje u stranku i politiku općenito. "Želim povećati broj mladih u predsjedništvu i u Saboru te njihovo aktivno sudjelovanje zajamčiti stranačkim statutom", navodi Milošević i dodaje da je jedna od obveza stranke dostići i kvalitetnu zastupljenost žena na vodećim dužnostima.

Milošević ocjenjuje da je stranka zanemarila većinu gradova ne nudeći vjerodostojne kandidate ni programe, a smatra i da je HDZ prestao slušati svoje članstvo što se, kaže, mora promijeniti. "Moramo početi sustavno voditi računa o onome što nam govore naši članovi i stranački dužnosnici u općinama i gradskim četvrtima", ističe.

HDZ, kao stranka desnog centra, navodi, mora biti nositelj gospodarskog razvoja na temelju zdravoga, socijalno odgovornog, ali slobodnog poduzetništva kao jedinog jamca napretka i oslobađanja kreativnog potencijala građana.

Zauzima se za smanjenje poreznih stopa kako bi se stimulirao gospodarski rast i postigao ekonomski prosperitet. Također se zauzima za smanjenje koncentracije usluga u rukama države, no vjeruje "u snažnu državu koja postavlja okvir i jasna pravila igre nikad ne stojeći na putu zdravom poduzetnom duhu u gospodarstvu i svim granama života".

Ističući da je "hrvatska dijaspora dala nemjerljiv doprinos državnoj samostalnosti i slobodi", Milošević smatra dužnošću da se pronađe novi način suradnje s Hrvatima i njihovim potomcima u svijetu. Njihovu želju da i dalje pomažu domovini treba napokon pretvoriti u realnu poslovnu i životnu priliku od koje i iseljeništvo i Hrvatska mogu imati veliku korist, ističe Milošević i dodaje da je to, kao i zaštita njihovih interesa, poglavito u BiH, velika zadaća HDZ-a. Opstanak Hrvata u BiH pitanje je nacionalnog identiteta cijele države, a ne samo HDZ-a, ističe Milošević. "Hrvati u BiH su sastavni dio te zemlje i ne smiju biti konstitutivan narod samo na papiru", naglašava.

Temeljna odrednica stranačke politike, dodaje, jest i odnos prema stvaranju države, braniteljima i dr. Franji Tuđmanu. "Kao stranka, moramo naučiti kako na pravi način štititi te vrijednosti od čestog omalovažavanja i kako ih svakodnevno uklapati u suvremene europske vrijednosti i inicijative", napominje Milošević i dodaje da HDZ na tome mora posebno ustrajavati.

Stranka mora biti okrenuta boljoj budućnosti Hrvatske u EU i imati glavnu ulogu u tom procesu, ističe Milošević navodeći da Hrvatska mora proširiti svoje interese i unutar Unije koja otvara veliko tržište znanja i kapitala.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 08.02.12. 23:40

Daj nesto novo, a ne samo locirati, uhapsiti i transferirati...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika