09.02.2012. / 07:23

Autor: Hina

Dogovoren dolazak mađarskih ledolomaca u Hrvatsku i Srbiju

Nakon cjelodnevnog sastanka vodnogospodarskih stručnjaka iz Hrvatske, Mađarske i Srbije, u Somboru u Srbiji, večeras je dogovoren dolazak četiri mađarska ledolomca u Hrvatsku i Srbiju i potpisan načelni sporazum o tome.

Foto: Davor Javorović/PIXSELLFoto: Davor Javorović/PIXSELLNakon cjelodnevnog sastanka vodnogospodarskih stručnjaka iz Hrvatske, Mađarske i Srbije, u Somboru u Srbiji, večeras je dogovoren dolazak četiri mađarska ledolomca u Hrvatsku i Srbiju i potpisan načelni sporazum o tome.

Tri su strane detaljno analizirale situaciju na terenu vezanu za teško stanje na Dunavu, koji je već sada najvećim dijelom zamrznut, a s obzirom na najavu niskih temperatura, može se očekivati za desetak dana da će Dunav biti sto posto zaleđen, rekao je u telefonskom razgovoru za Hinu iz Sombora Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda, vodnogospodarskog područja Osijek.

Naglasio je kako će sutra sve strane "koje su na lokalnoj razini i struci raspravljale i potpisale sporazum predočiti ga svojim nadležnim državnim tijelima na usuglašavanje". Može se očekivati da će to biti riješeno za nekoliko dana kada bi u Hrvatsku i Srbiju trebala doći četiri mađarska ledolomca, od kojih bi dva trebala biti stacionirana na Dunavu u Vukovaru, a dva u Apatinu, kazao je Đuroković. Dodao je da će sve strane biti u stalnom kontaktu, jer je situacija ozbiljna.

Od osam sati jutros zabranjena je plovidba Dunavom zbog leda koji se stvara zbog iznimno niskih temperatura, a Hrvatske vode jutros su proglasile redovnu obranu od leda na toj rijeci.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika