09.02.2012. / 07:39

Autor: Martina Čizmić

Led okovao Hrvatsku: Rijetki su imali temperaturu u plusu

DHMZ je čak izdao upozorenje zbog izuzetno hladnog jutra te jake, na udare i olujne bure podno Velebita

Screenshot MeteoalarmScreenshot MeteoalarmSlavonski Brod s -25 i Osijek s -24 bili su najhladniji gradovi u Hrvatskoj u 6 sati. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, rijetki su gradovi imali temperaturu iznad 'nule'. Najtopliji je bio Dubrovnik s 'čak' 2 stupnja, dok su otoci i Split jutro dočekali sa samo jednim stupnjem.

Iako je situacija u ranojutarnjim satima izgledala veoma problematično za sve one koji su morali na posao, već sat vremena kasnije temperature su osjetno porasle.

DHMZ je čak izdao upozorenje zbog izuzetno hladnog jutra te jake, na udare i olujne bure podno Velebita.

Na stranici Meteoalarm oglašeno je upzorenje za cijelu Hrvatsku zbog iznimno niskih temperatura i opasnosti od poledice. HAK upozorava vozače da voze izuzetno oprezno i na put ne odlaze ukoliko to nije nužno, a ako idu da obavezno ponesu zimsku opremu.

DUZS još je jučer objavio upozorenje građanima za predstojeći vikend. Zbog iznimno hladnog vremena koje nas očekuje te novih 30-50 centimetara snijega pozivaju građane da se ne zadržavaju na otvorenom, češće čiste ispred svojih kuća te opskrbe namirnicama.

Vezane vijesti

Kod Čabra snijeg i jedan iznad nule

Kod Čabra snijeg i jedan iznad nule

U dijelu Gorskog kotara pada snijeg, a jutros u 9 sati na meteorološkoj postaji Parg kod Čabra, gdje pada jak i neprekidan snijeg, izmjerena je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika