09.02.2012. / 08:46

Autor: Hina

National Geographic napravio dokumentarac o Costa Concordiji

National Geographic Channel idućeg tjedna će emitirati dokumentarni film o nesreći talijanskog kruzera Costa Concordija koji se 13. siječnja nasukao na toskanskoj obali, nedaleko otoka Giglija, pri čemu je poginulo najmanje 17 osoba, a još 15 je nestalih.

Costa ConcordiaCosta ConcordiaNational Geographic Channel idućeg tjedna će emitirati dokumentarni film o nesreći talijanskog kruzera Costa Concordija koji se 13. siječnja nasukao na toskanskoj obali, nedaleko otoka Giglija, pri čemu je poginulo najmanje 17 osoba, a još 15 je nestalih.

U 60-minutnom filmu pod nazivom "Nesreća talijanskog kruzera: Neispričana priča" pokušat će se kroz svjedočanstva putnika, članova posade, spasioca i vlasnika broda rekonstruirati svi detalji ove nesreće koja je prozvana 'Titanikom modernog doba". U filmu će biti prikazani i brojni video zapisi koje su snimili sami putnici.

U trenutku nesreće na brodu se nalazilo 3126 putnika i 1013 članova posade, među kojima i 128 Hrvata. Nesreća se dogodila kada je brod udario u stijenu i nakon toga se nasukao ispred otoka Giglija. Sumnja se kako je kapetan Francesco Schettino išao previše blizu obale kako bi pozdravio stanovnike otoka, a nakon odugovlačenja s evakuacijom otišao je s broda prije nego su se svi putnici iskrcali. Tužitelji su za kapetana zatražili kaznu zatvora od 15 godina za višestruko nehatno ubojstvo, 10 godina za uzrokovanje brodoloma te po još 8 godina za svakog poginulog i napuštenog putnika na brodu. Novinari su izračunali da bi mu kazna mogla iznositi čak 2.697 godina zatvora.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika