09.02.2012. / 11:30

Autor: Totalsport

Video: Obala Bjelokosti i Zambija za naslov

Zabio je Arsenalov napadač sjajan gol iz solo-akcije u kojoj je sve sam napravio

GervinhoGervinhoZa naslov prvaka na 28. po redu izdanja Afričkog kupa nacija u Ekvatorijalnoj Gvineji i Gabonu borit će se nogometne reprezentacije Zambije i Obale Bjelokosti.

Obje su polufinalne utakmice završile minimalnim pobjedama 1-0. U prvom je susretu Zambija savladala Ganu, da bi potom Obala Bjelokosti pobijedila Mali golom Gervinha iz 45. minute.

Može se komotno reći da su "slonovi" zasluženo izborili finale, svoj treći ukupno i prvi nakon 2006. godine. Dominirali su većim dijelom susreta, stvorili bolje prilike, u dva navrata pogađali okvir gola, a na kraju konačnu okrunili bolju igru golom Gervinha iz 45. minute.

Zabio je Arsenalov napadač sjajan gol iz solo-akcije u kojoj je sve sam napravio. Prvo je oteo loptu na suparničkoj polovici, te se potom sjurio prema protivničkom golu. Nakon sprinta preko polovice igrališta iskosa s lijeve strane ušao je prema golu i odmjerenim udarcem u dalji donji kut matirao suparničkog vratara.

Obala Bjelokosti slovila je i uoči natjecanja kao najveći favorit za naslov, a sada ju jedna pobjeda dijeli od drugog naslova, prvog od 1992. godine. Također, valja reći da su "slonovi" dogurali do finala bez primljenog gola.

Zambija je bez naslova pobjednika kontinentalnog kupa, a dva je puta dogurala do finala (1974. i 1994.).

Afrički kup nacija, polufinale:

Zambija - Gana 1-0 (Mayuka 78)

Mali - Obala Bjelokosti 0-1 (Gervinho 45)

Vezane vijesti

Zambija dobila finale na penale 8-7, Drogba tragičar

Zambija dobila finale na penale 8-7, Drogba tragičar

Reprezentacija Zambije prvi puta u povijesti osvojila je Afrički kup nacija. Nakon neviđene drame u izvođenju penala, Zambija je pobijedila Obalu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika