09.02.2012. / 14:09

Autor: Hina

Berlin izbacio 4 djelatnika sirijskog veleposlanstva

Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle u četvrtak je objavio da su zbog špijuniranja članova sirijske oporbe u Njemačkoj izbačena četiri djelatnika sirijskog veleposlanstva u Berlinu.

Guido WesterwelleGuido WesterwelleNjemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle u četvrtak je objavio da su zbog špijuniranja članova sirijske oporbe u Njemačkoj izbačena četiri djelatnika sirijskog veleposlanstva u Berlinu.

Ta protjerivanja dogodila su se pošto su u utorak uhićena dva agenta osumnjičena da su pratila pripadnike sirijske oporbe u Njemačkoj u korist sirijske obavještajne službe.

Nakon uhićenja osumnjičenih odlučio sam izbaciti četiri djelatnika sirijskog veleposlanstva u Berlinu, navodi ministar u priopćenju.

Westerwelle je precizirao da je sirijski veleposlanik o tim mjerama obaviješten.

U utorak je sirijski veleposlanik pozvan u ministarstvo vanjskih poslova. "Ponovno mu je izrečeno stajalište vlade prema kojem nije prihvatljivo djelovanje protiv sirijske oporbe", zaključio je šef diplomacije u priopćenju.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 09.02.12. 17:34

Jel, to onaj Westerwelle koji je pre nekoliko dana izjavio da Nemacka mora i oruzjem osigurati pristup sirovinama? Njegov prethodnik je zbog slicne izjave odleteo sa mesta premijera, ako me pamcenje sluzi...
Treba se zapitati do kakve je promene u Nemackom drustvu - ili u svetu - doslo kad je takva izjava prosla skoro neprimeceno?
I sta je to u Siriji sto Nemacka tako silno zeli?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika