10.02.2012. / 09:15

Autor: Hina

Predsjednik Karzai optužio:

NATO ubio 8 djece

"Sedmero djece od 8 do 15 godina i dvadesetodogišnji mladić, mentalno retardiran, izgubili su život", stoji u priopćenju afganistanskog predsjednika

IlustracijaIlustracijaAfganistanski predsjednik Hamid Karzai optužio je u četvrtak NATO da je ubio osmero djece u srijedu u bombardiranju u Kapisi, pokrajini pod nadzorom francuskih vojnika, sjeveroistočno od prijestolnice Kabula, po priopćenju.

Odgovarajući na upit agencije France Pressea, glasnogovornik ISAF-a, NATO-ovih snaga, potvrdio je incident ali nije potvrdio broj žrtava. Skupina međunarodnih i afganistanskih vojnika posjetila je mjesto događaja kako bi uvrdila okolnosti incidenta i procijenila štetu, dodao je taj glasnogovornik.

"Po informacijama koje je objavio guverner pokrajine, osmero djece ubijeno je u zračnom bombardiranju 8. veljače u selu Gejavi, u okrugu Nedžrabu, u pokrajini Kapisi", ističe se u predsjedničkom priopćenju.

"Pretprošle noći, specijalne međunarodne snage napale su kuću u Gejavi. Sutradan su njihovi zrakoplovi izveli zračni napad na kuću u istoj zoni", rekao je Abdul Hamid Erkin, načelnik policije u Kapisi.

"Sedmero djece od 8 do 15 godina i dvadesetodogišnji mladić, mentalno retardiran, izgubili su život", dodao je.

Meta bombardiranja bila je talibanska oprema u tim kućama, rekao je Erkin, dodavši da je tu informaciju objavio "zapovjedni centar", na navodeći njegovo ime.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 10.02.12. 10:27

Nije ubio, kako li novinari pogrešno izvještavaju,Nato je eliminirao potencijalne prijetnje,.......već ljepše zvući


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika