10.02.2012. / 09:49

Autor: Hina , Nacional.hr

Sjednica optužnog vijeća

O optužnici protiv HDZ-a

Odvjetnici su bez svojih klijenata na sud došli nešto prije devet sati, a o pravomoćnosti jedne od najopsežnijih optužnica u povijesti hrvatskog pravosuđa, s više od 500 stranica, odlučivat će vijeće sutkinje Gordane Mihele Grahovac

IlustracijaIlustracijaBez nazočnosti optuženika jutros je na zagrebačkom Županijskom sudu počela sjednica optužnog vijeća u slučaju Fimi media u kojem se za izvlačenje više od 70 milijuna kuna iz državnih institucija i ministarstava, među devet optuženih pravnih i fizičkih osoba, prvi put tereti politička stranka - HDZ te njen bivši predsjednik i istovremeno premijer, Ivo Sanader.

Odvjetnici su bez svojih klijenata na sud došli nešto prije devet sati, a o pravomoćnosti jedne od najopsežnijih optužnica u povijesti hrvatskog pravosuđa, s više od 500 stranica, odlučivat će vijeće sutkinje Gordane Mihele Grahovac.

Zbog opsežnog spisa moguće je da vijeće neće danas objaviti je li optužnica prihvaćena, odbačena ili vraćena USKOK-u na doradu, nego će prije odluke zakazati novo ročište.

Uz Sanadera, koji se navodno okoristio s 15 milijuna kuna, i HDZ u čije se "crne fondove", po optužnici, od 2003. do 2009. nezakonito slilo 31,6 milijuna kuna, optuženi su i bivši HDZ-ovi stranački dužnosnici rizničar Mladen Barišić, glasnogovornik vlade i šef izbornih stožera HDZ-a Ratko Maček, blagajnica Branka Pavošević, vlasnica Fimi medie Nevenka Jurak, dvoje njezinih suradnika Anita Lončar Papeš i Bojan Dimić te njihove tvrtke Fimi media, Ani-Lon i Onida.

USKOK tvrdi da je ukupno 70 milijuna kuna iz državnih institucija i poduzeća izvučen preko privatne tvrtke Fimi media po kojoj je slučaj i nazvan. Dijelom tog novca donedavno vladajuća stranka navodno je financirala i svoje izborne kampanje.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 10.02.12. 10:29

Zabraniti djelovanje toj zločinačkoj organizaciji isto kao nacistima, s obvezom plačanja svih šteta što su počinili, a njihove sljedbenike na Goli otok bez obzira na ime i prezime, ili jednostavnije i s manje troška pred zid i rodbini račun za učinjeno,....
Samo tako se provodi red rad i disciplina....


registracija
2/1/11

prohujalo, 17.03.12. 08:44

jato
kako ispraviti kriminal koji su oni radili dvadeset godina???????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika