10.02.2012. / 10:47

Autor: Totalsport

Davis Cup: Dodig izgubio

Nakon dobivena prva dva seta i ranog breaka u trećem činilo se da da Dodig ne može izgubiti protiv 90. tenisača ATP ljestvice

Ivan Dodig Ivan Dodig Hrvatska Davis Cup reprezentacija nije dobro započela nastup na gostovanju kod Japana u Hyogu u 1. kolu Svjetske skupine. Nakon prvog meča u dvorani Bourbon Beans Domea domaćini vode s 1-0.

Ivan Dodig imao je sve na pladnju u meču protiv Goa Soede, vodstvo 2-0 u setovima i break u trećem, a na kraju je sve prosuo i izgubio 6-7(3), 3-6, 6-4, 6-3, 7-5 nakon četiri sata i pet minuta igre.

Nakon dobivena prva dva seta i ranog breaka u trećem činilo se da da Dodig ne može izgubiti protiv 90. tenisača ATP ljestvice. Ali, hrvatski je predstavnik ponudio Japancu priliku koju je ovaj prigrlio. Nakon što mu je dopustio da vrati break u trećem setu Dodig je na svom servisu kod vodstva Soede 5-4 imao 40-15, da bi na kraju izgubio servis, a isto mu se ponovilo i u drugom gemu četvrtog seta.

U petom setu ključni se trenutak dogodio u 11. gemu kada je Soeda oduzeo servis Međugorcu. U svom prethodnom servis-gemu Dodig je uspio izvući 15-40, ali, nažalost nije i ovoga puta.

Soeda je iskoristio čak sedam od 10 break prilika u meču, Dodig 5 od 11. Imao je hrvatski tenisač više winnera (64-45), ali i više neforsiranih pogrešaka (73-54).

U drugom meču dana Ivo Karlović će odmjeriti snage protiv prvog japanskog reketa Keija Nishikorija.

Davis Cup, 1. kolo Svjetske skupine:

Japan - Hrvatska 1-0

Soeda - Dodig 6-7(3), 3-6, 6-4, 6-3, 7-5

Vezane vijesti

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

Mladi hrvatski tenisač Mate Pavić u svom je drugom nastupu u glavnom ždrijebu jednog ATP turnira, na travnatoj podlozi u nizozemskom Hertogensboschu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika