10.02.2012. / 12:28

Autor: Nacional.hr

'Sunčica' postala aplikacija za pametne televizore

Sunčice su od početka bile zamišljene kao modularni skupovi igara s obrazovnim sadržajima koji pokrivaju različite teme. Danas je moguće ponuditi roditeljima da sami slažu kombinacije prema interesima djeteta

Sunčica je odsad dostupna i na pametnim televizorimaSunčica je odsad dostupna i na pametnim televizorimaSamsung je predstavio „Sunčicu", prvu hrvatsku aplikaciju za pametne televizore. Pet aplikacija „Sunčica" koje je razvio tim 32 bita specijaliziran za razvoj igara i edukacijskih platformi od 1993. godine, ponudit će djeci u Hrvatskoj nov način učenja. Ova suradnja potvrdila je Samsungovu predanost hrvatskom tržištu te usmjerenost na proširenje ponude lokalnih sadržaja i usluga koje dodaju vrijednost Samsungovim vrhunskim uređajima.

„Sunčica" donosi niz obrazovnih igara koje su dostupne na tržištu od 1999. godine. Igre su didaktički prilagođene djeci između četiri i osam godina te obuhvaćaju široki spektar tema zanimljivih djeci te dobi. Teme uključuju osnovne vještine čitanja, prepoznavanje i sastavljanje riječi, zatim brojeve s matematičkim osnovama (brojanje, zbrajanje, oduzimanje), odnose (više, manje ili jednako), životinje i njihova staništa, kao i osnove prometnih pravila i prijevoznih metoda, glazbu, istraživanje svemira te europske zemlje. Trenutno postoji 5 različitih igara namijenjenih za uporabu na pametnim televizorima, a tim 32 bita planira razviti još najmanje petnaest igara u 2012. godini skupa s alatom za roditeljsku kontrolu.

„Iako su prije nekoliko godina mnogi predviđali da će Internet zamijeniti televiziju, danas možemo reći da su televizori "pojeli računalo". Zapravo, tehnologije se integriraju, a ne zamjenjuju jedne druge. Ta integracija tehnologija dovodi i do promjena u društvu, do promjena u odnosima među ljudima. Dio tih promjena čine i promjene u načinu kako pristupamo znanju i kako ga usvajamo," izjavio je Veljko Kukolj iz 32 bita, developer i autor Sunčice i nastavio: „Time smo se vodili i kod izrade novih Sunčica. Sunčice su od početka bile zamišljene kao modularni skupovi igara s obrazovnim sadržajima koji pokrivaju različite teme. Danas je moguće ponuditi roditeljima da sami slažu kombinacije prema interesima djeteta. Te modularne Sunčice imaju oznaku Singles i trenutno ih je pet dostupno na Samsung SMART TV platformi. Osnovna nam je ideja da roditelji i dijete zajedno provedu vrijeme u poznatom okruženju dnevne sobe, uz jednostavnu upotrebu - od instalacije u par klikova do same kontrole putem daljinskog upravljača. Vjerujemo kako će i nove generacije djece uživati u našim igrama - od sada na Samsung pametnim televizorima."

Od navedenih Sunčica aplikacija, SLOVKANJE će biti dostupno u dijelu Smart Huba pod nazivom „Preporučujemo" (recommended) te je preinstalirano na svaki Samsungov SmartTV neovisno o tome da li je kupljen danas ili prije godinu dana, a prilikom uključivanja se pokreće automatski update. Preostale četiri aplikacije biti će dostupne u dijelu koji se zove „What's new".

Samsung Apps, prva svjetska trgovina aplikacijama bazirana na HDTV-u, nastavlja se širiti i postaje sve popularnija. U siječnju 2012. godine Samsung Apps TV proslavio je broj od 1400 registriranih aplikacija i preko dvadeset milijuna preuzimanja. Nova aplikacija „Sunčica", kao i prethodno spomenuta postignuća, pokazuju inicijativu Samsunga u izgradnji ekosistema za pametne televizore diljem svijeta. Ova postignuća uslijedila su nakon što je Samsung Electronics postao prvi na svijetu koji je predstavio trgovinu TV aplikacija u veljači 2010. godine.

„Samsung je vodeći proizvođač pametnih televizora u svijetu s brojnim partnerstvima koja potrošačima donose bogatiji sadržaj i ekskluzivne tehničke karakteristike. „Partnerstvo s 32 bita proširuje našu ponudu za hrvatske potrošače i unaprjeđuje naš fokus na obrazovno iskustvo djece.", izjavio je Dražen Čučković, Voditelj odjela smeđe tehnike za Samsung Electronics Adriatic. „Najvažniji su nam kvaliteta i raznolikost aplikacija koje su dostupne preko sadržaja raznih kategorija. I dalje ćemo nastaviti suradnju s pružateljima usluga koji su jednako odlučni u nastojanju da korisnicima ponude široki spektar kvalitetnih aplikacija."

Samsung je uspješno uspostavio ekosustav pametnih televizora koji omogućava široku paletu sadržaja za potrošače i nove mogućnosti prihoda za programere te će održavati svoj vodeći položaj njegovanjem vrijednih partnerstava kako bi kontinuirano integrirao hardver i softver za potrošače.

Vezane vijesti

Samsung predstavio Galaxy Ace Duos

Samsung predstavio Galaxy Ace Duos

Samsung je najavio novi mobilni telefon, Samsung Galaxy Ace. Dizajniran za korisnike koji žive aktivnim načinom života, Galaxy Ace Duos bit će… Više

Komentari

registracija
12/2/12

bruny, 12.02.12. 21:58

Želio bi zaraditi novac, ali ne želiš ici na razgovore? Želio bi slobodu ali ti je potreban stabilan prihod? Želiš ostati kuci da ti ne izostane zarada?Uciš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac?Onda ti je ovaj posao odgovarajuci.Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-1000$ tjedno. brunoposao683@gmail.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika