10.02.2012. / 13:59

Autor: Hina

Trojici od petorice stražara određen jednomjesečni pritvor

Zbog sumnje da su pomogli u neuspjelom pokušaju bijega Sretka Kalinića i Željka Milovanovića iz pritvora beogradskog Posebnog suda, trojici od petorice pripadnika pritvorske službe sigurnosti određen je pritvor u trajanju do 30 dana, izvješćuju u petak beogradski mediji.

Željko MilovanovićŽeljko MilovanovićZbog sumnje da su pomogli u neuspjelom pokušaju bijega Sretka Kalinića i Željka Milovanovića iz pritvora beogradskog Posebnog suda, trojici od petorice pripadnika pritvorske službe sigurnosti određen je pritvor u trajanju do 30 dana, izvješćuju u petak beogradski mediji.

Istražni sudac Prvog osnovnog suda u Beogradu odredio je pritvor osumnjičenima i protiv njih pokrenuo istragu jer postoji sumnja da su izvršili kazneno djelo omogućavanja bijega pritvorenoj osobi.

Osumnjičenima je određen pritvor zbog opasnosti da bi tijekom istrage mogli utjecati na svjedoke, kao i ponoviti kazneno djelo.

Kalinić i Milovanović pokušali su u utorak rano ujutro pobjeći iz okružnog zatvora u Beogradu, odnosno iz pritvora beogradskog posebnog suda, a kako je priopćila uprava za izvršenje kaznenih sankcija srbijanskog ministarstva pravosuđa, obojica su, budnošću i brzom intervencijom pripadnika posebnog policijskog odreda Žandarmerije, odmah uhvaćena i vraćena u ćelije.

Pripadnik tzv. "zemunskog klana" Sretko Kalinić potkraj listopada 2011., u završnici ponovljenog suđenja za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, ponovno je osuđen na 30 godina zatvora za sudjelovanje u tom zločinu. Ponovljeno suđenje Kaliniću, uhićenom sredinom 2010. godine u Zagrebu, započelo je nakon što je iskoristio svoje pravo na ponavljanje postupka s obzirom da mu je suđeno u odsutnosti.

Željko Milovanović, kojemu se u Beogradu sudi za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, nalazi se među šestoricom kojima su na zagrebačkome županijskom sudu 3. studenoga 2010. izrečene presude za taj zločin, pri čemu je njemu suđeno u odsutnosti. Optužen da je aktivirao eksplozivnu napravu koja je raznijela Pukanića, Milovanović je u odsutnosti osuđen na 40 godina zatvora.

Optužnicom posebnoga državnog odvjetništva u Beogradu Sreten Jocić, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović terete se za kaznena djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva. Optuženi su da su za novčanu nagradu, ne manju od 1,5 milijuna eura, nakon duljeg praćenja Pukanića u listopadu 2008. pripremili eksplozivnu napravu kojom su ubijeni Pukanić i Franjić.

Vezane vijesti

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Uprava Alcatraza, nekad zloglaznog zatvora, a danas turističke atrakcije pokraj San Francisca, obilježila je 50. godišnjicu slavnog i jednog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika