10.02.2012. / 15:49

Autor: Totalsport

Banić: Moramo uvijek igrati kao protiv Reala

- Siena je vrlo zahtjevan protivnik, ali željni smo revanša. Ta utakmica mogla bi nas odvesti među najboljih osam u Europi - zaključio je Banić

Marko Banić Marko Banić Kapetan košarkaša Bilbaa Marko Banić u razgovoru za internet-stranicu španjolske lige prokomentirao je pobjedu nad Realom u Euroligi, te najavio slijedeće utakmice svoje momčadi.

Veliku pobjedu u Top 16 Eurolige nad madridskim Realom 93-69 koja im otvara realnu mogućnost prolaska u četvrtfinale za acb.com prokometirao je kapetan Bilbao Basketa, nekadašnji košarkaš Zadra Marko Banić.

- Važno je bilo mentalno kvaltetno ući u tu utakmicu jer smo znali da se igračkom kvalitetom možemo nositi s Realom. Bili smo dovoljno agresivni i usredotočeni, stvari su se razvijale prema našim očekivanjima i na kraju smo ih uspjeli svladati - izjavio je Banić koji s prosjekom od nešto preko 14 koševa po utakmici drži deveto mjesto ljestvice najboljih strijelaca Eurolige.

Za baskijsku momčad nema puno vremena za predah jer im u nedjelju u 20. kolu nacionalnog prvenstva u goste dolazi Manresa koja ima samo jednu pobjedu manje od Bilbaa.

- Moramo na kratko zaboraviti na Euroligu i nastaviti našu pobjedničku seriju i u domaćem prvenstvu - smatra Banić.

Nakon dvoboja s Manresom zbog susreta u španjolskom kupu iz kojeg je Bilbao ispao momčad će se pripremati za možda i ključni ogleda za prolazak u završnicu euroligaškog natjecanja, utakmicu protiv lidera skupine talijanskog prvaka Montepaschija iz Siene.

- Siena je vrlo zahtjevan protivnik, ali željni smo revanša. Ta utakmica mogla bi nas odvesti među najboljih osam u Europi - zaključio je Banić.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika