11.02.2012. / 13:18

Autor: Hina

Bugarska: Dunav se potpuno zaledio nakon 27 godina

Dunav se potpuno zaledio u blizini bugarske luke Silistre, na sjeverozapadu zemlje, prvi put do 1985. godine, priopćila je u subotu bugarska agencija za istraživanje Dunava.

Dunav se potpuno zaledioDunav se potpuno zaledioDunav se potpuno zaledio u blizini bugarske luke Silistre, na sjeverozapadu zemlje, prvi put do 1985. godine, priopćila je u subotu bugarska agencija za istraživanje Dunava.

Zadnji put je bugarski dio rijeke bio potpuno zaleđen u zimu 1984.-1985.

Potpuno zaleđivanje, bez najmanjeg protoka vode, opaženo je u subotu ujutro u duljini od 11 km blizu Silistre. U ostatku 450 kilometara dugog toka kroz Bugarsku led zauzima između 40 i 90 posto površine Dunava.

Budući da Bugarska nema vlastite ledolomce, plovidba bugarskim dijelom Dunava koji je prirodna granica između te zemlje i Rumunjske, potpuno je zabranjena od srijede.

Zbog zaleđenosti dijela Dunava nekoliko zemalja, među kojima Austrija, Hrvatska, Srbija i Mađarska, uvele su djelomičnu ili potpunu zabranu plovidbe.

Vezane vijesti

Dva kostura potencijalnih vampira pronađena u Bugarskoj

Dva kostura potencijalnih vampira pronađena u Bugarskoj

Dva kostura probodena željeznim kolcem čime se, prema drevnom vjerovanju, sprječavalo mrtve da se preobraze u vampire, pronađena su u bugarskome… Više

Komentari

registracija
10/2/12

alen1986, 11.02.12. 14:06

Želite da zaradite novac, ali ne želite ići na razgovore? Želite slobodu, ali Vam je potreban stabilan prihod? Želite ostati kući, a da Vam ne izostane zarada? Onda Vam je ovaj posao odgovarajući. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možete zaraditi 50-200$ sedmično. Ako imate više vremena, onda i više. Šta Vam je potrebno: računar, internet, minimalno znanje rada na računaru, ostalo je već do Vas i Vašeg rada. Nije MLM. Za više informacija javite se na e-mail: mema.alen@gmail.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika