12.02.2012. / 09:25

Autor: Hina

HDS ZAMP: Nastavit ćemo borbu za prava autora

Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP upozorilo je da su njihove internetske stranice, kao i stranice Instituta hrvatske glazbe i predsjednika Republike Ive Josipovića, ponovo danas bile bezrazložnom metom napada skupine Anonymus te da će unatoč tim napadima "koji za cilj imaju gušenje njihova glasa i prava na glas, neumorno nastaviti sa svojom borbom za prava autora, a posebno za njihova prava na internetu".

Foto: Marko Prpić/PIXSELLFoto: Marko Prpić/PIXSELLHrvatsko društvo skladatelja ZAMP upozorilo je da su njihove internetske stranice, kao i stranice Instituta hrvatske glazbe i predsjednika Republike Ive Josipovića, ponovo danas bile bezrazložnom metom napada skupine Anonymus te da će unatoč tim napadima "koji za cilj imaju gušenje njihova glasa i prava na glas, neumorno nastaviti sa svojom borbom za prava autora, a posebno za njihova prava na internetu".

HDS ZAMP ističe kako se protive kršenju tuđih prava i ukidanju privatnosti, a posebno se protive ukidanju slobode govora i izražavanja. Stoga se i bore za prava autora.

"Iako je internetsko tržište danas uređeno na isključivu štetu autora, glazbenika, glazbene ali i drugih kreativnih industrija, hvala onima koji i danas na internetu prepoznaju da je autorsko djelo nečije vlasništvo i koji autorsko pravo poštuju", navodi se u priopćenju.

HDS ZAMP napominje i da u postojećem prijedlogu ACTA sporazuma ne vidi ništa suprotno već postojećoj legislativi u Hrvatskoj (ili EU) te ne vide niti jednu odredbu koja bi narušavala slobodu govora ili izražavanja.

"Želimo jasno i nedvojbeno svima poručiti da se protivimo ukidanju građanskih sloboda i da je naš stav: apsolutno smo za slobodu mišljenja, izražavanja i privatnosti, ali uvijek i za poštivanje prava intelektualnog vlasništva", ističe HDS ZAMP pozivajući sve koje ta tema zanima da se svojim stavovima i argumentima uključe u najavljenu javnu raspravu.

Također, pozivaju i Anonymuse da se bore za slobodu i prava svakog građanina te dozvole i drugima i različitima da slobodno iskažu svoje mišljenje i da se bore za svoja prava.

Vezane vijesti

Vlada bez opipljivih rezultata

Vlada bez opipljivih rezultata

Predsjednik Republike Ivo Josipović, komentirajući prvih šest mjeseci koalicijske vlade Zorana Milanovića, ustvrdio je da je niz reformi pokrenuto,… Više

Komentari

registracija
7/7/11

gadovi, 12.02.12. 11:01

Zašto onaj tko je izmislio točak ne naplaćuje autorska prava na isti?
Ili je to možda sa vremenom postalo opće civilizacijsko dobro, baš poput izuma npr. struje

A zašto ZAMP meni ne plati naknadu kad u lokalu moram slušati glazbi koju ne želim?
Ili naprimjer, pjesma "zvončići, zvončići zvone cijelu noć" mi upropasti i Božić i Novu godinu.
Tko će meni platiti teroriziranje mene i mog blagdana tom pjesmom.


registracija
27/11/11

Culex, 12.02.12. 11:05

Gotovo nevjerojatno!Koliko ta muzikaška bratja okupiraju cij.predsjednika Hrvatske ?Znamo što znaći kolegijalnost,ali ovaj angažman jednog predsjednika evropske zemlje je nezamisljiv!Ostane li g. Josipović imalo vremena da se osvrne na intelektualno i ostalo vlasništvo pokradenih i prevarenih radnika "Kamenskog"?Za muzikaše ima pravna tumaćenja i slikovite asocijacije tipa "samoposluge"! No,g.Josipović ,što je onda Hrvatska od 90. do 2012.god.? Mega market za podobne! Imate li volje vratiti ukradeno iz MEGAMARKETA zvanog HRVATSKA?? Ima još promoćudnih poreznika pored ZAMP !


registracija
31/1/10

STTony, 12.02.12. 11:44

Ovaj Josipović me počinje polako razočaravati.


registracija
1/12/10

liberty, 12.02.12. 12:01

prvo neka taj ZAMP stepe te naše "autore" da plate sve aranžmane i pjesme koje su pokrali od stranih izvođača i ponosno potpisali kao svoje


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika