12.02.2012. / 13:21

Autor: Hina

Schaeuble: Grčka obećanja više nisu dovoljna

Grčka obećanja o mjerama štednje više nisu dovoljna jer ih je toliko prekršeno, a zemlja koja se pretvorila u "rupu bez dna" mora se jako promijeniti, izjavio je njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble.

Wolfgang SchaeubleWolfgang SchaeubleGrčka obećanja o mjerama štednje više nisu dovoljna jer ih je toliko prekršeno, a zemlja koja se pretvorila u "rupu bez dna" mora se jako promijeniti, izjavio je njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble.

"Grčka obećanja više nam nisu dovoljna", kazao je Schaeuble u intervjuu za novine Welt am Sonntag. "S novim programom oštrih mjera štednje oni će prvo morati provesti dijelove starog programa i štedjeti."

Dodao je da su njemačka ispitivanja javnog mišljenja pokazala da je većina Nijemaca voljna pomoći Grčkoj.

"Međutim, važno je reći da ona ne može biti rupa bez dna. Zato Grci moraju konačno zatvoriti tu rupu", rekao je Schaeuble.

Također je rekao da će Grčka dobiti potporu "na ovaj ili onaj način", ali je upozorio da zemlja treba napraviti svoju zadaću glede poboljšanja svoje konkurentnosti i dao je naznaku da će Atena možda morati napustiti eurozonu da to učini.

"Grčka mora napraviti svoju vlastitu zadaću da postane konkurentna - dogodilo se to zajedno s novim programom spašavanja ili na drugi način koji mi u stvari ne želimo..."

Na pitanje novinara znači li to da će zbog toga Grčka izaći iz eurozone, on je rekao da je sve u njezinim rukama. "Međutim, čak i u tom slučaju (da Grčka napusti eurouzonu), za koji gotovo nitko ne vjeruje da će se dogoditi, oni će i dalje ostati dio Europe."

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

registracija
10/2/12

alen1986, 12.02.12. 22:27

Želite da zaradite novac, ali ne želite ići na razgovore? Želite slobodu, ali Vam je potreban stabilan prihod? Želite ostati kući, a da Vam ne izostane zarada? Onda Vam je ovaj posao odgovarajući. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možete zaraditi 50-200$ sedmično. Ako imate više vremena, onda i više. Šta Vam je potrebno: računar, internet, minimalno znanje rada na računaru, ostalo je već do Vas i Vašeg rada. Nije MLM. Za više informacija javite se na e-mail: mema.alen@gmail.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika