12.02.2012. / 19:09

Autor: Hina

Arapske zemlje traže brzo djelovanje u Siriji

Ministri vanjskih poslova arapskih zemalja u nedjelju su pozvali na brzu arapsku i međunarodnu akciju kako bi se okončalo krvoproliće u Siriji, nakon što su u Vijeću sigurnosti UN-a Rusija i Kina blokirale plan Arapske lige podržan i od zapadnih zemalja.

Bašar al AsadBašar al AsadMinistri vanjskih poslova arapskih zemalja u nedjelju su pozvali na brzu arapsku i međunarodnu akciju kako bi se okončalo krvoproliće u Siriji, nakon što su u Vijeću sigurnosti UN-a Rusija i Kina blokirale plan Arapske lige podržan i od zapadnih zemalja.

Ministri arapskih zemlaja sastali su se u Kairu kako bi oživjeli diplomatske napore nakon što je u Vijeću sigurnosti uložen dvostruki veto na arapsku inicijativu koja predviđa odlazak sirijskog predsjednika Bašara al-Asada s vlasti.

Tunis je rekao da će 24. veljače u okviru arapskih napora biti domaćin prvom sastanku kontaktne skupine "Prijatelji Sirije", koju čine arapske i druge zemlje a koju podržava zapad.

"Koliko ćemo dugo biti promatrači onog što se događa bratskom sirijskom narodu i koliko ćemo dugo davati sirijskom režimu jedno razdoblje za drugim kako bi mogao činiti još pokolja nad svojim narodom", upitao je saudijski ministar vanjskih poslova Saud al-Faisal na početku sjednice Arapske lige.

"Na našem današnjem sastanku pozivam na odlučne mjere nakon neuspjeha polurješenja", rekao je. "Arapska liga treba otvoriti sve kanale komunikacije sa sirijskom oporbom i dati joj sve oblike potpore".

Čelnik Arapske lige Nabil Elaraby je rekao da predlaže novi zajednički promatrački tim arapskih zemalja i UN-a u Siriji koji bi zamijenio arapsku misiju koja nailaizi na teškoće otkako je u prosincu počela s radom. Sudanski general Muhamed al-Dabi koji vodi arapske promatrače dao je ostavku u nedjelju.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

registracija
10/2/12

alen1986, 12.02.12. 22:28

Želite da zaradite novac, ali ne želite ići na razgovore? Želite slobodu, ali Vam je potreban stabilan prihod? Želite ostati kući, a da Vam ne izostane zarada? Onda Vam je ovaj posao odgovarajući. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možete zaraditi 50-200$ sedmično. Ako imate više vremena, onda i više. Šta Vam je potrebno: računar, internet, minimalno znanje rada na računaru, ostalo je već do Vas i Vašeg rada. Nije MLM. Za više informacija javite se na e-mail: mema.alen@gmail.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika