13.02.2012. / 12:30

Autor: Totalsport

WTA Pariz: Kerber do prvog naslova karijere

Dodajmo kako je slovačka tenisačica Daniela Hantuchova pobjednica WTA turnira u tajlandskoj Pattayi vrijednog 220 tisuća dolara. U finalu je Slovakinja bila bolja od Ruskinje Marije Kirilenko sa 6-7(4), 6-3, 6-3

Angelique Kerber Angelique Kerber Njemačka 24-godišnja tenisačica Angelique Kerber osvojila je na dvoranskom turniru u Parizu svoj prvi WTA naslov karijere. U finalu je svladala drugu nositeljicu i domaću uzdanicu Marion Bartoli 7-6(3), 5-7, 6-3 nakon dva sata i 39 minuta igre.

Nadala se 27-godišnja Bartoli, sedma igračica svjetskog poretka, osvajanju prvog naslova u svojoj zemlji, a ukupno osmog u karijeri.

Međutim, njemačka ljevoruka igračica, koja je lani igrala u polufinalu US Opena, a na ovome turniru je u četvrtfinalu svladala prvu nositeljicu, Ruskinju Mariju Šarapovu, to nije dopustila. Postala je prva Njemica nakon Steffi Graf 1995. godine koja je osvojila ovaj turnir.

Mogla je Kerber, 27. igračica na WTA ljestvici, i lakše do pobjede, jer je nakon osvojenog prvog seta u tie-breaku u drugom servirala za meč pri vodstvu 5-3. No, Bartoli se vratila s četiri uzastopna gema.

Ipak, u trećem setu Kerber nije pokleknula, već je dobrom igrom izborila svoj prvijenac.

Dodajmo kako je slovačka tenisačica Daniela Hantuchova pobjednica WTA turnira u tajlandskoj Pattayi vrijednog 220 tisuća dolara. U finalu je Slovakinja bila bolja od Ruskinje Marije Kirilenko sa 6-7(4), 6-3, 6-3.

WTA Pariz, finale:

Kerber (9) - Bartoli (2) 7-6 (3), 5-7, 6-3

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika