13.02.2012. / 12:37

Autor: Nacional.hr

U Osijeku održana akcija ˝Stop krivotvorinama i piratstvu˝

Osim u Osijeku, akcije "Stop krivotvorinama i piratstvu" tijekom godine bit će održane i u Rijeci, Splitu i Varaždinu

S događanja u OsijekuS događanja u OsijekuU osječkom trgovačkom centru Portanova u subotu je održana edukativna akcija o krivotvorinama i piratstvu. Događanje pod nazivom "Stop krivotvorinama i piratstvu" nastavak je prošlogodišnje uspješne kampanje istog naziva održane u Zagrebu, a prvo u seriji ovogodišnjih događanja koja će uz Osijek tijekom godine još biti organizirana i u Rijeci, Splitu i Varaždinu.

Svrha serije događanja "Stop krivotvorinama i piratstvu" je informiranje javnosti o učincima krivotvorenja i piratstva na gospodarstvo, kao i na zdravlje te sigurnost građana. Također, želja je uputiti građane kako se mogu zaštititi, kome se obratiti za pomoć, ali i podići razinu svijesti o važnosti poštivanja industrijskog vlasništva i autorskih i srodnih prava kao osnove za nesmetano i neovisno stvaralaštvo.

Riječ je o zajedničkoj akciji nadležnih tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva (Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Ministarstvo financija - Carinska uprava, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa, Državni inspektorat, kao i udruge BSA, HDS ZAMP, BOA, HUZIP, ZAPRAF itd.)

"Akcija "Stop krivotvorinama i piratstvu" izvrsna je prigoda da građanima diljem zemlje uživo pokažemo razlike između krivotvorenih i originalnih proizvoda, što je zapravo u našem edukacijskom nastojanju jedan od najvećih izazova," rekao je Andrej Matijević, glasnogovornik BSA u Hrvatskoj i dodao: "Drago nam je što su Osječani u velikom broju i s velikim zanimanjem pratili ovo događanje. Vjerujemo kako će akcija proći zapaženo i u Rijeci, Splitu i Varaždinu."

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika