13.02.2012. / 14:48

Autor: Totalsport

Krajan: U Argentini neće biti lako, ali imamo svojih aduta

- Ovo je puno slađa pobjeda od svih koje sam imao igrački. To je nemjerljivo. Jako sam ponosan na cijelu ekipu

Željko Krajan (desno)Željko Krajan (desno)Veliki je vikend u japanskom Hyogu imao Ivo Karlović. Ostvario je obje pojedinačne pobjede, dodao im i slavlje u paru s Ivanom Dodigom, i odveo Hrvatsku u četvrtfinale Davis Cupa.

Nakon što je Kei Nishikori u nedjelju izjednačio na 2-2 pobjedom protiv Dodiga, Karlović je u tri seta nadigrao Goa Soedu i donio našoj reprezentaciji željeni treći bod. Zanimljivo je da u dva pojedinačna meča nije pružio suparnicima nijednu priliku za break. Nije stoga ni čudo da je blistao od sreće nakon ukupne pobjede nad Japancima.

- Osjećaj je odličan. Igrao sam zbilja odlično, gotovo da ni u jednom trenutku nisam osjećao da imam problema. Ivan je također sve skupa odigrao odlično, nije baš imao sreće, ali glavno je da smo pobijedili - rekao je Karlović, koji je ovog vikenda i servirao odlično i bio uvjerljiv s osnovne crte i dobar u kretanju.

- Istina je da mi je lakše igrati u dvorani nego na otvorenom, ali zbilja sam se osjećao odlično i na servisu i kad je trebalo igrati s osnovne linije - dodao je Zagrepčanin kojeg, zajedno sa suigračima, u travnju čeka četvrtfinalno gostovanje u Argentini.

- Neće biti lako. Argentinci imaju odličnu momčad, a još će se vjerojatno igrati na zemljanoj podlozi - kazao je Karlović.

Uspjeh u Japanu prokomentirao je i hrvatski izbornik Željko Krajan:

- Ovo je puno slađa pobjeda od svih koje sam imao igrački. To je nemjerljivo. Jako sam ponosan na cijelu ekipu. Ivo nije dopustio da mu suparnik u ova dva dana pojedinačnih mečeva dođe i do break-lopte. Ponosan sam na dečke, super su ekipa. Više-manje, sve te dečke znam i iz igračkih dana, a one koji su mlađi viđam po turnirima. Što se tiče Argentine, nema lakog protivnika u četvrtfinalu, pogotovo u gostima. No, imamo svojih aduta, a nadam se da ćemo biti još jači s Marinom Čilićem kad se vrati. Idemo u Argentinu tražiti svoju šansu za pobjedu.

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika