13.02.2012. / 17:11

Autor: Hina

Grčka: Prijevremeni parlamentarni izbori u travnju

Prijevremeni parlamentarni izbori u Grčkoj održat će se u travnju, najavio je u ponedjeljak glasnogovornik grčke vlade Pantelis Kapsis nakon što je parlament izglasao program oštrih mjera štednje na zahtjev Europske unije (EU) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Lukas PapademosLukas PapademosPrijevremeni parlamentarni izbori u Grčkoj održat će se u travnju, najavio je u ponedjeljak glasnogovornik grčke vlade Pantelis Kapsis nakon što je parlament izglasao program oštrih mjera štednje na zahtjev Europske unije (EU) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

"Pred ovom je vladom još mjesec, mjesec i pol dana posla. U ožujku ćemo završiti posao vezan uz paket pomoći i plan smanjenja duga, a onda će se u travnju održati izbori", rekao je Kapsis novinarima.

Također je kazao da Grci žele ostati u eurozoni te će vlada sve učiniti da tako i ostane, ocijenivši pritom da će sastanak euro skupine u srijedu biti "težak".

Velika koalicijska vlada premijera Lukasa Papademosa okuplja i članove socijalističke stranke Pasoka i konzervativne Nove demokracije. Krajnja desnica (Laos) bila je u koaliciji do petka, a povukla se uoči glasovanja o novim mjerama štednje.

Papademos je na položaj premijera imenovan kao kompromisni kandidat u studenome 2011. nakon ostavke socijalista Georgea Papandreua.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

registracija
4/6/11

VladSerbia, 13.02.12. 17:33

Stvarno se nadam da ce se Grcka izvuci i da sebi vise nece dozvoliti da upadne u takve dugove da svako sebi dozvoljava da je ponizava. To prevashodno mislim na Nemacku i uzasnu kancelarku iz te zemlje.


registracija
9/3/10

nostradurus, 13.02.12. 21:02

Već vidim da će grci dobiti drugu vladu sa istim programom. Naime, izbor dobiva onaj tko ima najviše love za kampanju i najbolja obećanja. :-))
sites.google.com/site/financijskisustav/izbori-2011


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika