13.02.2012. / 18:56

Autor: Totalsport

Rangers napravio prvi korak ka pokretanju stečaja

Odvjetnici kluba predali su pred sudom u Edinburghu dokument namjere, što je prvi korak prema pokretanju stečajnog postupka, ali to još uvijek nužno ne znači da će do njega i doći

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaAktualni škotski prvak Rangers napravio je u ponedjeljak prvi korak prema stečaju. Očekivani je to potez s obzirom da nije tajna da je nogometni div iz Glasgowa već duže vrijeme u velikim financijskim problemima.

Odvjetnici kluba predali su pred sudom u Edinburghu dokument namjere, što je prvi korak prema pokretanju stečajnog postupka, ali to još uvijek nužno ne znači da će do njega i doći. Rangers sada ima deset dana za službenu objavu da je klub preuzeo stečajni upravitelj. Ako i kada se to dogodi, velikan koji je 54 puta bio škotski prvak mora o tome obavijestiti Škotsku Premierligu koja će klubu, u skladu s pravilima, oduzeti deset bodova. To bi, praktički, značilo predaju naslova Celticu koji ionako ima četiri boda više.

Stečajni postupak bi Rangersu donio i embargo na dovođenje igrača, s iznimkom vratara, ali samo u hitnom slučaju, odnosno ako zbog težih ozljeda ili odlazaka ostane bez golmana.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika