Objavljeno u Nacionalu br. 848, 2012-02-14

Autor: Ivan Starčević

Vijenci i kaktusi

Ivo Josipović i Whitney Houston harali internetom

Njegovu predivnu glazbu milijuni besplatno skidaju s interneta, a sirotu narkomanku Whitney, da nije umrla, nitko ne bi ni pogledao

Ivan StarčevićIvan StarčevićOTVORENO

Utorak, HRT 1, 22.22

Oporavljena gđa Hloverka Novak Srzić vodi svoju emisiju ravno u srž dviju planetarno važnih tema: zašto je demokratizacija HDZ-a važna za Hrvatsku i hoće li unutarstranački sukobi dovesti do raskola stranke. Stranke? Tri dana poslije ovog “Otvorenog”, iz ureda Županijskog suda priopćeno je da tzv. stranka postaje stranka u parničnom postupku: s još osam pravnih i fizičkih osoba, HDZ ide pred sud zbog otimanja (kaže se: isisavanja) 70 milijuna kuna državnog novca. Budući da Gazimir Čačić (dvoje mrtvih) i Nesrećko Ferenčak (9 milijuna kuna) sad imaju stanovitu prednost pred HDZ-om, jer im se sudi već odavno, bilo bi zanimljivo večeras gledati emisiju o tome tko će prije biti osuđen. Umjesto toga mi smo večeras posluženi negledljivim naklapanjem u kojem su glavnu riječ vodili nekakvi anonimusi, tj. članovi tzv. stranke. Ispričavamo se zbog uporabe riječi “anonimus” u negativnom kontekstu. Pisana kao “Anonymous” ona znači dvije dobre stvari. Dolje ACTA! Sloboda internetu!


RTL DANAS

Četvrtak, RTL TV, 18.30

Splitski gradski vijećnik Josip Dvornik (HNS) ovako će o gradskoj vlasti koja tvrdi da je Split savršeno vođen, čišćen i održavan: “Lažu ka pasi, koriste svaku priliku za nerad.” Ovo “ka pasi” puno je uvjerljivije nego kao psi, a neizmjerno uvjerljivije od onog: “Moramo početi raditi.” To je Dvornikov stranački kolega Gazimir izgovorio na današnjem javnom dijelu zasjedanja naše ljubljene vlade. Koristimo priliku da se kod našeg najvećeg radnika prvi predbilježimo za seriju naizmjeničnih reportaža “S Čačićem u zatvoru/ S HDZ-om na robiji”, koju bismo rado ustupili dnevnim novinama, jer bi naš tjedni ritam bio daleko prespor za tako zanimljiv materijal. Šteta što se u zatvor ne ide za držanje kemijske olovke visoko u ruci i škljocanje istom dok zoveš reportera Petra Panjkotu tamo negdje u Svetom Roku, jer bi voditelj Igor Bobić tada bio prvi i jedini kandidat. Tako su nekad s kemijskom olovkom paradirali jedino milicajci. Uvjeravali su nas u svoju pismenost. Siroti Bobić također uzaludno.

DNEVNIK 3

Petak, HRT 1, 22.34

Konačno dan općenarodne radosti. Hakeri su srušili stranicu predsjednika Josipovića. Prethodno je on izblamirao sebe i državu pričajući kojekakve cenzorske zvizdarije o potrebi nadzora nad korištenjem interneta. Neki ulaze na internet kao u samoposluživanje i ne vode računa da iza glazbe stoji nečiji rad – izvolio se na ovaj način izjasniti naš glazbeni radnik koji bi dokinuo posljednju slobodnu stvar na svijetu, sav u strahu da mu ne bi tko oteo lipu honorara što mu sljeduje za svaku notu njegove glazbe koju svi kao pomamni skidaju, baš kao i pjesme Whitney Houston. Ako niste znali: Ivo Josipović i Whitney Houston ovog su tjedna harali internetom. Od petka do nedjelje, i dalje, njegovu su predivnu glazbu milijuni besplatno skidali s interneta, dok se još može, a sirotu narkomanku Whitney, da nije umrla, nitko ne bi ni pogledao.

PETI DAN

Petak, HRT 1, 23.12

Voditeljica Ankica Čakardić pred sva svoja 4 gosta i 5 gledatelja proživljava svoju drugu mladost. Sva se izgubi kada treba zaključiti jednu temu i prijeći na drugu, od ukupno tri. Počne nekontrolirano proizvoditi riječi, na način sportskih reportera HRT-a koji se stravično boje tišine. To su neki dijelovi segmenata, otelo se zblanutoj Ankici pred cijelim razredom, obuzetoj jedino brigom da bilo čime poprati prijelaz od jednog pitanja jednom gostu do drugog pitanja drugom gostu. Dijelovi segmenata? Nije to ništa prema njenoj mladenačkoj uzrujanosti nad činjenicom da ne dijele svi njeno mišljenje o bilo čemu, npr. o pedofiliji u katoličkoj crkvi. Nino Raspudić izvolio se blamirati braneći čistoću katoličke crkve u Americi argumentom da je od sto i nešto malo tisuća tamošnjih svećenika za pedofiliju osuđeno tek šezdesetak. Umjesto da ga mirno pusti da se ukopava što dublje, maturantica Ankica se toliko uzrujala da je naš slavni teolog Nino osjetio kako ga prožima slast pobjede i zašutio.

RED CARPET

Nedjelja, Nova TV, 22.13

Danijel Delale i Ana Stunić dvoje su najmarljivijih voditelja na hrvatskim televizijama. Ti ljudi svoju plaću krvavo zasluže. Oni se zaista trude da čitajući najave budu zabavni. Prošle nedjelje g. Delale je čitao, popio cijelo jedno sirovo jaje (kao pravi bilder), pa nastavio čituckati najavu i komentar. Čitao je i s knjigom na glavi, knjiga mu je pala i, treba li reći, nastavio je čitati kao da se ništa nije dogodilo. Gđa Stunić je skakala na jednoj nozi. Svi hrvatski voditelji samo čitaju te svoje najave nad kojima su satima ili sekundama, svejedno, mozgali i mozgali. Nastoje proizvesti dojam da im je sve to što čitaju baš ovog časa palo na pamet, nikako jučer ili prekjučer, ili u petak popodne. Večeras su se pojavili našminkani poput žrtava maksilofacijalne kirurgije, ali pustimo sad to. Priopćili su nam da je u zametenom Vrgorcu nestalo kondoma i zapitali su se što bi Vrgorčanima savjetovala Nevenka Bečić.

Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika