Objavljeno u Nacionalu br. 848, 2012-02-14

Autor: Marko Biočina

Iz stranke na posao

HNS-ovci okupirali Sabor i Vladine institucije

HNS-u je ove godine iz državnog proračuna kao parlamentarnoj stranci za rad namijenjeno nešto više od 5 milijuna kuna, što bi trebalo biti sasvim dovoljno za financiranje rada onih članova koji nisu dobili mjesto u izvršnoj vlasti

HNS-ovci su se iz stranke razbježali u VladuHNS-ovci su se iz stranke razbježali u VladuGlavnom tajniku Hrvatske narodne stranke Srećku Ferenčaku nedvojbeno pripada titula najvećeg gubitnika iz stranačkog središnjeg ureda, barem kad je riječ o uhljebljivanju na državnim jaslama nakon izbora. Ferenčak nije uspio proći za člana Nadzornog odbora Janafa nakon što se u javnosti podignula velika galama zbog mogućnosti da rad javnog poduzeća nadzire osoba s nepravomoćnom presudom za gospodarske malverzacije. Imenovanje Ferenčaka koje je pokušao progurati Radimir Čačić stopirao je premijer Zoran Milanović, no zato je u državnom aparatu angažiran cijeli niz HNS-ovaca iz drugog i trećeg ešalona. Tako je bivši HNS-ov glasnogovornik, danas direktor stranačke političke akademije Boris Blažeković, za kojim se također vuku afere s neplaćanjem najamnina za lokale u kojima je vodio restorane, u ovom sazivu izabran za saborskog zastupnika.

Šefica središnjeg ureda Sonja König također je, zahvaljujući dobrom mjestu na izbornoj listi, ušla u Sabor. Iz stranačke centrale narodni zastupnik je postao i glasnogovornik stranke Igor Kolman, a njegova supruga Nikolina Herceg Kolman, također zaposlenica HNS-ova odjela za odnose s javnošću, postala je savjetnicom ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić. Još jedna djelatnica stranačkog PR-a, Andreja Horvat Friščić, promijenila je radno mjesto i zbrinuta je na mjestu savjetnice HNS-ova potpredsjednika Sabora Milorada Batinića. Iako se najavljuje kako će HNS-ovi dužnosnici nastaviti obavljati svoje dužnosti u stranci, realno je očekivati kako bi HNS-ova središnjica u zagrebačkoj Ulici kneza Mislava idućih mjeseci mogla biti poprilično pusta. Dakako, ovakav razvoj događaja dobra je prilika za politički napredak dosad nepoznatih članova stranke, budući da će odlaskom dugogodišnjih stranačkih dužnosnika u državnu upravu neki od njih jamačno dobiti priliku da obnašaju važnije funkcije u stranci.

Inače, HNS-u je ove godine iz državnog proračuna kao parlamentarnoj stranci za rad namijenjeno nešto više od 5 milijuna kuna, što bi trebalo biti sasvim dovoljno za financiranje rada onih članova koji nisu dobili mjesto u izvršnoj vlasti.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika