14.02.2012. / 17:28

Autor: Hina

Lombardi: Vatikan ima svoj Wikileaks

Obaminoj administraciji "dogodio se Wikileaks, ali i u Vatikanu cure informacije", kazao je u utorak glasnogovornik Svete stolice Federico Lombardi ocjenjujući da opetovano curenje povjerljivih dokumenata ima za cilj "diskreditirati" Vatikan i napore oko "transparentnosti" Benedikta XVI.

I u Vatikanu cure informacijeI u Vatikanu cure informacijeObaminoj administraciji "dogodio se Wikileaks, ali i u Vatikanu cure informacije", kazao je u utorak glasnogovornik Svete stolice Federico Lombardi ocjenjujući da opetovano curenje povjerljivih dokumenata ima za cilj "diskreditirati" Vatikan i napore oko "transparentnosti" Benedikta XVI.

"Svi moramo imati čvrste živce jer nitko se nema čemu čuditi. Treba smirenosti i hladnokrvnosti, koristiti razum, što ne rade svi mediji", dodao je Lombardi koji očekuje nova curenja u dugoj poruci objavljenoj na internetskoj stranici Radio Vatikana.

Zadnjih se tjedana na naslovnicama talijanskih novina moglo pročitati o nekoliko povjerljivih dokumenata s optužbama za korupciju u upravljanju Vatikanom, u primjeni propisa protiv pranja novca njegove banke - Instituta za religijska djela, te u zadnje vrijeme o navodnoj uroti protiv Pape.

"Tim curenjem dokumenata želi se stvoriti konfuzija te prikazati Vatikan, vodstvo Crkve i Crkvu samu u lošem svjetlu", kazao je glasnogovornik ocjenjujući "tužnim što su interni dokumenti objavljeni na nelojalan način".

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 15.02.12. 10:50

Koji je to lojalan način objave ispodžitnih marifetluka, inače standardne djelatnosti Vatikana?

Sasvim sam siguran da je smjernoj pastvi i te kako interesantna zbilja "...vidljivog nacrta Božje ljubavi prema čovječanstvu...", te "...složene stvarnosti, sastavljene od ljudskog i božanskog elementa..".

Pozvao sam u pomoć Statut organizacije koju je "Krist, jedini Posrednik, ustanovio je na ovoj zemlji i neprestano uzdržava svoju svetu Crkvu, zajednicu vjere, ufanja i ljubavi, kao vidljivi organizam po kojemu na sve razlijeva istinu i milost."

Kako vidimo, distribucija istine i milosti pokazuje kontinuitet sa slavnom medievalnom prošlosti. Po tom se pitanju nikada ništa niti nije mijenjalo, ni dlaka ni ćud.

Katekizam RKC 750:
Vjerovati da je Crkva "sveta" i "katolička" i da je "jedna" i "apostolska" (kako to nadodaje Nicejsko-carigradsko vjerovanje) nerazdvojivo je od vjere u Boga Oca, Sina i Duha Svetoga. U Apostolskom vjerovanju ispovijedamo da vjerujemo Svetu Crkvu ("Credo (...) Ecclesiam"), a ne u Crkvu, da se ne pobrkaju Bog i njegova djela i da se svi darovi koje je on stavio u svoju Crkvu jasno pripišu njegovoj dobroti.


registracija
1/3/11

Laudate, 15.02.12. 22:11

Bolje je čitati Katekizam Katoličke crkve ikako nego nikako.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika