15.02.2012. / 09:34

Autor: Hina

Tisak:

Rusija bila na rubu nuklearne katastrofe?

Tjednik Vlast, pozivajući se na nekoliko izvora u ruskoj mornarici, tvrdi da u vrijeme izbijanja i tijekom gašenja požara na podmornici nalazilo 16 interkontinentalnih raketa R-29 od kojih svaka nosi po četiri nuklearne bojne glave

IlustracijaIlustracijaRusija je u prosincu 2011. bila na rubu nuklearne katastrofe kad se tijekom remonta zapalila podmornica na nuklearni pogon na kojoj je ipak bilo oružja, objavio je u utorak vodeći ruski tjednik Vlast suprotstavljajući se tako službenoj verziji o požaru koja je govorila da se na podmornici u trenutku požara nisu nalazile rakete.

Ruski dužnosnici su u vrijeme gašenja požara govorili da su s podmornice Ekaterinburg već prije bile uklonjene rakete te da nije bilo opasnosti od istjecanja radioaktivnog materijala. Tjednik Vlast, pozivajući se na nekoliko izvora u ruskoj mornarici, tvrdi da u vrijeme izbijanja i tijekom gašenja požara na podmornici nalazilo 16 interkontinentalnih raketa R-29 od kojih svaka nosi po četiri nuklearne bojne glave.

Ni rusko ministarstvo obrane niti potpredsjednik vlade Dmitrij Rogozin, koji je zadužen za vojna pitanja, nisu htjeli komentirati tu informaciju.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika