15.02.2012. / 10:45

Autor: Totalsport

Hrvatska osigurala završni turnir

Koliko su naši vaterpolisti ozbiljno shvatili ogled u Magdeburgu govori i podatak da su u sve četiri četvrtine bili bolji od domaćina

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatski vaterpolisti s uvjerljivih su 11-6 svladali Njemačku u Magdeburgu, u sklopu skupine B Svjetske lige. Osigurali su na taj način prvo mjesto i plasman na završni turnir koji će se u lipnju održati u Kazahstanu.

Rudićevi su izabranici na taj način uzvratili Nijemcima za poraz koji ih je na nedavnom Europskom prvenstvu u Eindhovenu ostavio bez četvrtfinala. Pred obje su reprezentacije u skupini B još domaće utakmice protiv Makedonije, ali kako Hrvatska sada ima četiri boda više od Njemačke, jasno je da joj prvo mjesto više ne može izmaknuti.

Koliko su naši vaterpolisti ozbiljno shvatili ogled u Magdeburgu govori i podatak da su u sve četiri četvrtine bili bolji od domaćina. Na poluvremenu su vodili s 5-3, a u nastavku su i dodatno stisnuli gas i odjurili do vrijedne pobjede koja će im omogućiti da u lipnju brane lanjsku broncu iz Firence.

Po tri su pogotka za Hrvatsku u večerašnjoj utakmici postigli Sandro Sukno i Maro Joković, dva je dodao Miho Bošković, a po jedan Petar Muslim, Nikša Dobud i Samir Barač.

Svjetska liga, skupina B:

Njemačka - Hrvatska 6-11 (2-3, 1-2, 2-3, 1-3)

Redoslijed: 1. Hrvatska 8, 2. Njemačka 4, 3. Makedonija 0 (-1)

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika