15.02.2012. / 13:11

Autor: Totalsport

Ćorluka: Barcelona je ipak bolja momčad

- Trenutno nismo u najboljoj formi, no borili smo se maksimalno i stvorili neke dobre prilike

Vedran Ćorluka
Foto: T. SmoljanovićVedran Ćorluka Foto: T. Smoljanović- Iskreno govoreći, dali smo najviše što smo mogli - ustvrdio je nakon prve utakmice osmine finala Lige prvaka i 3-1 domaćeg poraza od Barcelone hrvatski nogometaš Bayera Vedran Ćorluka.

- Trenutno nismo u najboljoj formi, no borili smo se maksimalno i stvorili neke dobre prilike. Na kraju se mora priznati da je Barcelona bolja momčad. U prvom smo poluvremnu igrali predefenzivno. Nakon što smo izjednačili, zaigrali smo bolje - dodao je hrvatski branič, koji je odigrao treću utakmicu za svoj novi klub te upisao asistenciju.

Sa svojim se desnim bočnim braničem također složio i Bayerov trener Robin Dutt:

- Defenzivna nam je organizacija u prvom poluvremenu bila dobra, no nedostajalo nam je petlje. Igrali smo previše strašljivo, previše smo respektirali Barcelonu. U drugom smo dijelu zaigrali sasvim drukčije: postojali smo na terenu i stvorili smo Barceloni puno poteškoća. Moram istaknuti da je trkačka potrošnja mojih igrača bila golema. Da bismo došli u posjed lopte, cijela je momčad prosječno morala biti na 200 otkucaja srca u minuti.

Trener pobjedničke momčadi fokusirao se na kliše o neuništivom njemačkom duhu:

- Njemačke se momčadi uvijek vraćaju u igru. Možemo stoga biti zadovoljni što smo uspjeli odigrati ovako dobru utakmicu i pobijediti. I u uzvratu moramo biti na oprezu. Njemačke momčadi nikad ne smijete podcijeniti. Naučili smo to opet danas u drugom poluvremenu.

Vezane vijesti

Ćorluka: Španjolska i Njemačka favoriti, Švedska iznenađenje

Ćorluka: Španjolska i Njemačka favoriti, Švedska iznenađenje

Hrvatski nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka dao je intervju za eminentni nogometni portal Goal.com u kojem je analizirao Euro u Ukrajini i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika