16.02.2012. / 16:11

Autor: Nacional.hr

Hrvatska pošta pokreće digitalnu televiziju

Paketi digitalne televizije koje će građani moći ugovoriti s Hrvatskom poštom već ove godine odlikovat će najkvalitetniji sadržaj u skladu s potrebama i željama korisnika

I Pošta će imati svoju digitalnu televizijuI Pošta će imati svoju digitalnu televizijuPredsjednik Uprave Hrvatske pošte Robert Jukić i predsjednik Uprave tvrtke Odašiljači i veze Denis Nikola Kulišić danas su u prostorijama Hrvatske pošte potpisali ugovor kojim su uređene sve pojedinosti buduće desetogodišnje suradnje na projektu digitalne televizije Hrvatske pošte. Digitalna televizija Hrvatske pošte temeljit će se na najnovijem sustavu emitiranja zemaljske digitalne televizije DVBT 2, kojeg odlikuju visoki kapacitet za emitiranje televizijskih kanala, najkvalitetniji signal kojeg sadašnja tehnologija može ponuditi te jednostavno korištenje. Za korištenje digitalne televizije nije potrebna Internet veza dok je samo instaliranje iznimno jednostavno te nisu potrebni nikakvi dodatni radovi. Dobivanjem desetogodišnje koncesije na posljednja dva Multiplex-signala, digitalna televizija Hrvatske pošte i Odašiljača i veza bit će dostupna svim građanima u Republici Hrvatskoj, budući da pokrivenost digitalnost signala prelazi 95% teritorija RH.

Paketi digitalne televizije koje će građani moći ugovoriti s Hrvatskom poštom već ove godine odlikovat će najkvalitetniji sadržaj u skladu s potrebama i željama korisnika. Novitet na tržištu digitalne televizije su i brojni, uvijek dostupni, besplatni dodatni sadržaji poput vijesti, vremenske prognoze, burzovnih izvješća... Digitalna televizija Hrvatske pošte bit će dostupna u gotovo cijeloj Hrvatskoj i svim građanima bez obzira na to gdje se nalazili dok za njeno aktiviranje nije potrebna Internet veza. Ugovaranjem usluge u jednom od 1128 poštanskih ureda diljem Republike Hrvatske ili preko svog poštonoše korisnici će brzo i jednostavno doći do svog uređaja, uzeti daljinski upravljač u ruke i gledati što god požele. Montaža korisničkog uređaja je vrlo jednostavna i neće zahtijevati postavljanje novih kabela niti dodatnih instalacija, odnosno montaža ne zahtjeva nikakve dodatne troškove same ugradnje.

Osim kvalitete sadržaja televizijskih programa, besprijekoran signal i jednostavnost korištenja bit će obogaćeni velikom novinom - virtualnim poštanskim uredom. Korisnici će se moći koristiti uslugama koje pruža poštanski ured iz udobnosti svog doma, samo s pomoću daljinskog upravljača. Također, bit će omogućeno i zaprimanje pošte u elektroničkom obliku, za sve građane koji se odluče i za tu uslugu. Korisnik će na svojem televizoru moći provjeriti što je sve zaprimio te ukoliko želi zatražiti i da mu se odabrana pošta dostavi i u papirnatom obliku. Uz maksimalnu diskreciju, brzo, jednostavno i pregledno, korisnik će u svakom trenutku vidjeti što je sve zaprimio.

Nove tehnologije koje u mnogočemu olakšavaju svakodnevicu i pružaju široke mogućnosti prepoznala je i Hrvatska pošta koja osim što prati trendove na tržištu uvodi i brojne inovacije. Potrebe korisnika, jednostavnost, brzina i kvaliteta glavne su odrednice digitalne televizije koje će prepoznati svi budući korisnici.

Vezane vijesti

Hrvatska pošta otvorila nove urede 'Pošta&more'

Hrvatska pošta otvorila nove urede 'Pošta&more'

Hrvatska pošta danas je otvorila svoj prvi poštanski ured obogaćen novim brendom Pošta&more koji uključuje prepoznatljivi vizualni identitet i… Više

Komentari

registracija
30/6/09

jebivjetar, 16.02.12. 18:13

A što će reči lopovi oz T-coma na to ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika