17.02.2012. / 10:23

Autor: Hina

Siloviti napadi sirijskog režima

Snage režima Bašara al-Asada bombardiraju Homs još od 4. veljače, nastojeći ugušiti pobunu. Od polovine ožujke je u represiji snaga sirijskog režima ubijeno više od 6.000 ljudi

IlustracijaIlustracijaGrad Homs, smješten u središnjem dijelu Sirije, u petak je ujutro, četrnaesti dan zaredom, bio ponovno meta silovitog bombardiranja pripadnika snaga sirijskog režima, rekao je za France presse jedan od ustanika.

"Izloženi smo najžešćem bombardiranju u posljednjih 14 dana. Napadi nikada dosad nisu bili siloviti kao danas. U minuti se prema našim položajima ispale najmanje četiri rakete", rekao je Hadi Abdalah.

"Osim četvrti Baba Amr i Al-Inšat, u petak se silovito bombardiraju još dvije. U proteklih nekoliko dana te četvrti nisu bile izložene tako silovitim napadima", rekao je, dodavši kako Homs neprekidno nadlijeću i vojni zrakoplovi.

Snage režima Bašara al-Asada bombardiraju Homs još od 4. veljače, nastojeći ugušiti pobunu. Od polovine ožujke je u represiji snaga sirijskog režima ubijeno više od 6.000 ljudi.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika