17.02.2012. / 13:56

Autor: Hina

Plevneliev: Bugarska pokazala koliko voli Hrvatsku

Bugarski predsjednik Rosen Plevneliev kazao je u petak u Sofiji kako je Bugarska današnjom ratifikacijom Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji pokazala koliko voli Hrvatsku i koliko su prijateljski odnosi dviju zemalja.

Ratifikacija se nastavljaRatifikacija se nastavljaBugarski predsjednik Rosen Plevneliev kazao je u petak u Sofiji kako je Bugarska današnjom ratifikacijom Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji pokazala koliko voli Hrvatsku i koliko su prijateljski odnosi dviju zemalja.

Bugarsko Narodno sobranje jednoglasno je ratificiralo hrvatski pristupni ugovor na koji potpis još mora staviti predsjednik, što je samo formalni, posljednji korak u procesu ratifikacije.

"Mi smo ponosni što je danas u našem Narodnom sobranju Bugarska pokazala koliko voli Hrvatsku", rekao je Plevneliev na početku sastanka s predsjednikom Hrvatskog sabora Borisom Špremom.

"Imali smo veliku ambiciju biti prvi, nažalost Slovaci su nas pretekli", kazao je.

Jednoglasna ratifikacija svjedoči o prijateljskim odnosima Zagreba i Sofije, kazao je u izjavi novinarima Šprem. "Vrlo smo impresionirani jednoglasnom odlukom. Ta činjenica potvrđuje iznimno prijateljske i vrlo srdačne odnose posebno na političkom planu, a što se tiče gospodarskog plana, to još treba unaprijediti", naglasio je Šprem.

On se prije sastanka s bugarskim predsjednikom sastao i s predsjednicom bugarskog Narodnog sobranja Ceckom Cačevom, koja je novinarima izjavila kako će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju suradnja dvaju zemalja biti ne samo kao do sada bilateralna nego i multilateralna, te kako vjeruje da će dvije zemlje zajednički nastupati u rješavanju problama s kojima je suočena Unija.

"Mi vjerujemo da će Bugarska i Hrvatska biti zajedno u rješavanju svih problema s kojima je suočena EU", kazala je Cačeva u izjavi novinarima.

Bugarska je četvrta zemlja koja je ratificirala hrvatski pristupni ugovor.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika