17.02.2012. / 14:11

Autor: Hina

Jočiću prijetnje nakon uhićenja pripadnika tzv. zemunskog klana

Srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova pojačalo je mjere sigurnosti oko bivšeg ministra unutarnjih poslova Dragana Jočića kojega je Vuk Bojović, otac u Španjolskoj nedavno uhićenog pripadnika tzv. zemunskog klana Luke Bojovića, označio kao glavnog krivca za uhićenje njegova sina i sva kaznena djela za koje se on tereti, piše u petak beogradski list ''Press''.

Dragan JočićDragan JočićSrbijansko ministarstvo unutarnjih poslova pojačalo je mjere sigurnosti oko bivšeg ministra unutarnjih poslova Dragana Jočića kojega je Vuk Bojović, otac u Španjolskoj nedavno uhićenog pripadnika tzv. zemunskog klana Luke Bojovića, označio kao glavnog krivca za uhićenje njegova sina i sva kaznena djela za koje se on tereti, piše u petak beogradski list ''Press''.

Pozivajući se na neimenovane izvore iz tog ministarstva, taj dnevnik prenosi kako u MUP-u također procjenjuju da bi vjerni suradnici Luke Bojovića mogli ugroziti sigurnost policijskih operativaca i svih članova ureda za koordinaciju srbijanskog Vijeća za nacionalnu sigurnost koji su Španjolcima dostavili podatak gdje se krije ostatak klana te da potraga za članovima klana Luke Bojovića i dalje traje.

List podsjeća na izjavu Bojovićeva oca, dugogodišnjeg ravnatelja beogradskog zoološkog vrta, koji je nakon uhićenja rekao da je njegovu sinu ''napakirano" da je masovni ubojica i vođa klana i da je za sve kriv bivši ministar policije Dragan Jočić koji je ''uvjerio medije pa čak i predsjednika države da je Luka kriv za sva ubojstva u ovoj državi''.

Izvori ''Pressa'' ističu kako je ministarstvo izradilo procjenu ugroženosti svih državnih i policijskih dužnosnika koji su posljednjih godina sudjelovali u lociranju Luke Bojovića i razbijanju njegove kriminalne skupine. Optužba Bojovićeva oca ocijenjena je izravnom prijetnjom sigurnosti bivšeg ministra, inače teško ozlijeđenog i nepokretnog nakon prometne nesreće 2008. godine.

''S obzirom na to da klan Luke Bojovića ima još desetak opasnih kriminalaca u Srbiji i regiji, optužbe da je Jočić kriv za njegovo uhićenje tumače se kao izravno ugrožavanje sigurnosti'', navode ti izvori.

Luku Bojovića, kojega je španjolska policija uhitila je prošlog četvrtka u Valenciji, srbijanski su mediji navodili kao čovjeka koji je preuzeo vodstvo nad ''zemunskim klanom'' nakon što su ožujka 2003. godine ubijeni vođe te skupine Dušan Spasojević i Mile Luković. Navodi se i da je bio prijatelj vođe negdašnje Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana, kao i da je osumnjičen za više ubojstava i drugih kaznenih djela. Za Bojovića se navodi i da je kum Cvetka Simića, čije je tijelo u ožujku 2010. godine pronađeno na zagrebačkom jezeru Jarun.

Zajedno s Bojovićem uhićeni su Vladimir Milisavljević zvani Budala, koji je za sudjelovanje u ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića u Srbiji u odsutnosti osuđen na 35 godina zatvora, Siniša Petrić zvani Zenica, koji je navodno u Srbiji za ubojstvo dobio 15 godina zatvora, i Bojovićev kum Vladimir Mijanović zvani Zuba.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika