17.02.2012. / 17:10

Autor: Hina

Obamina kampanja u siječnju prikupila 29,1 milijun dolara

Kampanja za reizbor američkog predsjednika Baracka Obame i njegovi saveznici iz Demokratske stranke prikupili su u siječnju 29,1 milijun dolara, ubrzavši tempo prikupljanja novca kako se približavaju izbori.

Barack ObamaBarack ObamaKampanja za reizbor američkog predsjednika Baracka Obame i njegovi saveznici iz Demokratske stranke prikupili su u siječnju 29,1 milijun dolara, ubrzavši tempo prikupljanja novca kako se približavaju izbori.

U izjavi objavljenoj u petak na Twitteru, Obamina kampanja je priopćila da se u 98 posto slučajeva radi o donacijama od 250 dolara ili manje, što ukazuje na potporu biračke baze i manjih donatora.

Obama i demokrati koji ga podupiru prikupili su 68 milijuna dolara u posljednja tri mjeseca prošle godine, čime su u 2011. ukupno skupili više od 200 milijuna dolara.

Unatoč izdašnim donacijama, Obamini suradnici izrazili su bojazan da bi ih republikanci mogli preteći u visini donacija zbog velike količine novca koji pristiže republikanskim kandidatima.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika