18.02.2012. / 10:22

Autor: Hina , Nacional.hr

Predizborna etiketa

Obama je šovinist

"Želim da Amerika ima najbolje stvari. Ne želim ići u Kinu i vidjeti da su njihove zračne luke bolje od naših, ili ići u Europu i vidjeti da su njihove željeznice brže od naših", rekao je Obama, izvijestila je TV mreža ABC News

ArhivaArhivaAmerički predsjednik Barack Obama uporabio je novu etiketu kako bi sebe opisao u kampanji za ponovni izbor u Bijelu kuću, nazivajući se "šovinistom".

"Ja sam šovinist", rekao je Obama pred oko 450 pristaša, od kojih je svatko platio najmanje 1.000 dolara ili više za ulaznicu na prijem u hotelu Bellevue, u Everettu u saveznoj državi Washington.

"Želim da Amerika ima najbolje stvari. Ne želim ići u Kinu i vidjeti da su njihove zračne luke bolje od naših, ili ići u Europu i vidjeti da su njihove željeznice brže od naših", rekao je Obama, izvijestila je TV mreža ABC News.

Za financiranje tih "najboljih stvari", Obama je kazao da će nastaviti tražiti od najbogatijih Amerikanaca, posebno od milijunaša i milijardera, da "plate svoj pošteni udio". "Kako bi svi mi uspjeli, moramo međusobno ulagati u uspjeh drugih", objasnio je.

Obama je to izjavio u petak, na osmom i završenom skupu prikupljanja donacija u okviru trodnevne turneje po Zapadnoj obali, na kojoj je prikupio osam milijuna dolara za kampanju 2012. Samo u petak prikupljeno je 1,6 milijuna dolara.

"Ovi izbori neće biti tako seksi kao oni 2008. Moja kosa je više sijeda. Dobio sam malo ogrebotina i modrica, iako još uvijek mogu pjevati", rekao je Obama, aludirajući na trenutak kada je zapjevao pjesmu Al Greena na siječanjskom skupu donatora u Harlemu.

"Ali moram vam reći, ulozi su puno veći nego u 2008. i morat ćemo napornije raditi nego zadnji put", rekao je on.

Obamina kampanja izvijestila je u petak Savezno izborno povjerenstvo da je u siječnju prikupila 11,8 milijuna dolara, otprilike jednu trećinu donacija koje je prijavila u istome mjesecu prije četiri godine.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
9/2/12

bobance, 18.02.12. 11:25

Nije. - On je crnac.


registracija
2/1/11

prohujalo, 18.02.12. 11:49

Kao da je Obama nesto novo izjavio, pa Ameri vec godinama koriste cijeli svijet da bi imali standard kakav imaju.....sankcije Japanu, pridruzivanje NATU-u isl.
Jednom rijecju na Zapadu nista novo....zar ne?


registracija
20/8/10

McCoy, 18.02.12. 17:54

Hehe, prvo treba da pokrije onaj minus u drzavnom proracunu od 13 biliona dolara pre nego sto pocne da pravi aerodrome kao Kinezi. Do tada ce vec odavno biti u penziji...


registracija
30/11/10

jato, 18.02.12. 20:35

Vidi kmice bijelih zuba......;))


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika