19.02.2012. / 16:37

Autor: Hina , Nacional.hr

Vukšić:

Milanovićeva Vlada provodi neoliberalnu politiku, poput HDZ-a

Milanovićeva vlada ne radi energične poteze koje bi trebala, smatra Vukšić i dodaje kako vjeruje da će u njoj biti još sukoba, no drži da je dobro da u vladi postoje i različita mišljenja što se u prethodnoj nije moglo čuti

Photo: Patrik Macek/PIXSELL (arhiva)Photo: Patrik Macek/PIXSELL (arhiva)Potpredsjednik Hrvatskih laburista i predsjednik saborskog odbora za medije Branko Vukšić smatra da bi Vjesniku, koji je došao na rub, s novom upravom i menadžmentom trebalo dati šansu da pokuša u roku do godine dana opstati kao javni medij u državnim rukama, kao i Hrvatska radio televizija (HRT).

Nije dobro gasiti Vjesnik kao kulturno dobro bez javne rasprave i da se sav teret prelama preko leđa njegovih zaposlenika u borbi oko kupnje zemljišta na dobroj lokaciji i nebodera u višemilijunskim eurskim iznosima, smatra Vukšić. Vjesnik je potpuno razvlašten, a ispostavljaju mu se računi i pokušava ga se istisnuti s medijskog tržišta, upozorio je.

Vjesnik je bio politikantska novina, služio je interesima politike koja ga je plaćala, no on je također institucija koja je odgojila velik broj novinara i ostavila dubok pečat u povijesti hrvatskog novinarstva i društva, rekao je Vukšić gostujući u emisiji Hrvatske televizije "Nedjeljom u dva".

U vezi HRT-a Vukšić je rekao da je poznato da od pretplate dobiva 1,2 milijarde kuna i da ima višak zaposlenih, kao i onih koji ne rade, a primaju plaću. Zatražena je dubinska revizija poslovanja, a govori se često i o lopovluku i korupciji i to treba istražiti, rekao je, dodajući da je bilo i informacija kako je, kada se to pokušalo istražiti, sve bilo zaustavljeno s visoke političke razine. Ova vlast, koliko mi je poznato, zatražila je da se sve istraži do kraja bez obzira do koga se dođe, rekao je Vukšić napominjući da je danas dosta teško dokazati takva kaznena djela.

Vukšić je navio da će saborski odbor za medije kojem je na čelu provesti tematske rasprave, među ostalim, o Vjesniku i Hini.

Vukšić je upitan o radu Milanovićeve vlade ustvrdio kako ona nema osjećaj što treba sačuvati, budući planira prodati Hrvatsku poštansku banku i Croatia osiguranje. To je neoliberalna vlada kontinuiteta i po tome se bitno ne razlikuje od HDZ-ove, ustvrdio je Vukšić, dodavši kako se o socijaldemokraciji sve manje čuje. Upozorio je na nenaplaćenih 46 milijardi poreza i devet milijardi koncesija, rekavši da ih je bivša vlada opraštala tajkunima, a sada se šteta pokušava sanirati na teret građana.

Milanovićeva vlada ne radi energične poteze koje bi trebala, smatra Vukšić i dodaje kako vjeruje da će u njoj biti još sukoba, no drži da je dobro da u vladi postoje i različita mišljenja što se u prethodnoj nije moglo čuti.

Vukšić se suprotstavio izmjenama Zakona o radu (ZOR) kojima bi se dodatno otežao položaj i zaštita radnika u funkciji kapitala, jer je unatoč postojećeg ZOR-u već više od 100.00 radnika ostalo bez posla te dodao da će Hrvatski laburisti na to znati reagirati.

Vezane vijesti

Pad podrške SDP-u

Pad podrške SDP-u

Redovito mjesečno istraživanje političkih preferencija u Hrvatskoj agencije Promocije plus pokazalo je kako je nastavljen pad podrške SDP-u, dok je s… Više

Komentari

registracija
25/10/10

cuma, 19.02.12. 18:51

Pa i je, bila je to i za Račana,,,,od socijaldemokracije i dalje ništa,,,,,a neće ni biti bez promjene društvenog koncepta,,vadajući svjetski poredak umire, samo novi društveni okvir nas može izbaviti iz kataklizme u koju toemo sve dublje i dublje!


registracija
20/5/09

BXLCRO, 19.02.12. 19:43

Kad cete vi "laburisti" ili bolje receno boljsevici biti na vlasti onda ce se ponoviti u Hrvatskoj Castrizam, Trockizam, Polpotizam, Cegevarizam.................itd Pocekajte iduce izbore ako ce vas i "demkracije" u Hrvatskoj jos biti i ako ce "narod" za vas glasati !!!!
Do tada mozete samo cvikati i jadikovati jer vam nema druge!! Kaj got svi ti balkanci!!!!


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 19.02.12. 21:03

HA HA HA HA HA HA neoliberalnu politiku HA HA HA. cemu koristiti sofisticirane rijeci. Jedinu politiku koje vlade u nasoj zemlji provode vec 60 godina su "u se, na se, i podase". Svim politicarima stalo je samo ostati na drzavnom budetu sto je moguce vise, i pri tome malo masturbirati njihov ego.
Milanovic je psreman uciniti bilo koju gadost da bi ostao na vlasti, pri tome mora slusati egoizme razlicitih ministara koji se zele pokazati vaznima.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 19.02.12. 21:33

BXLCRO nitko ne trazi ovdje boljsevizam, samo se trazi demokracija. Da svako plati porez od onoga koliko mu drustvo daje da zaradi, i da je jedna osoba jedan glas. Da radnici ne rade a ostanu bez placa, a neka budala Bruno Oresar igra s tvojim pizdunom predsjednikom tenis i dobije na poklon i onda unisti firmu koja je trajala 1000 godina.

Tko daje za pravo ljigavom Linicu i Cacicu prodavati firme koje su nasi ocevi stvorili i ucinili profitabilnima. Tko daje za pravo tim pederima uzgajati svoje politicke poltrone tako da nabijaju dug nasoj djeci?

Sumljam da ti to razumijes tebi je mozak ostao zabetoniran na partizanima i ustasama komunistima i klerofasistima..


registracija
30/11/10

jato, 20.02.12. 07:06

Milanovićeva vlada je isto sranje samo drugo pakovanje


registracija
16/2/11

pro, 20.02.12. 11:51

Ima li pilota u avionu?


registracija
25/10/09

sunce55, 20.02.12. 16:53

Najlakše je biti u oporbi i laprdati po Vladi.
Nisi za ništa kriv i odgovoran. Pričekajmo
barem godinu dana da se vidi što je ova
Vlada napravila.


registracija
27/7/09

verina, 20.02.12. 19:04

Nemamo godinu dana vremena.. I sam premijer rekao je da ova Vlada nema ni onih 100 dana uobičajene poštede! Preuzeli su vlast kao da igraju PlayStation! Imali su vremena, a nisu se pripremili pa sad lutaju kao da su iznenađeni što su uopće na vlasti! Nema tu odgovornosti, nema hrabrosti, nema vizije, a koliko ima poštenja - tek ćemo vidjeti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika