20.02.2012. / 13:05

Autor: Totalsport

Gorša sedmi u finalu, ishodio olimpijsku vizu

Također je ostvario najbolji rezultat na EP-u uz Antu Krištu i Valentinu Pereglin, juniorske reprezentativce koji su izgađali za srebrnu odnosno brončanu medalju

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatski strijelac u disciplini zračne puške Petar Gorša zauzeo je sedmo mjesto u finalu Europskog prvenstva zračnim oružjem u finskom Vierumäkiju.

Finale je izborio s 598 krugova pogođenih u kvalifikacijama, čime je izborio petu hrvatsku olimpijsku kvotu za streljačke discipline. Također je ostvario najbolji rezultat na EP-u uz Antu Krištu i Valentinu Pereglin, juniorske reprezentativce koji su izgađali za srebrnu odnosno brončanu medalju.

U finalnoj je seriji Gorša pogodio 101.9 krugova, te je ukupno završio natjecanje sa 699.9 krugova. Medalju je izgubio za 0.9 krugova.

Zlato je inače osvojio Rus Denis Sokolov s ukupno 701.5 pogođenih krugova.

Drugi hrvatski predstavnik u zračnoj puški, Bojan Đurković, zauzeo je 58. mjesto s 588 krugova. On olimpijsku normu ima već od ranije.

U nedjelju je, posljednjeg dana natjecanja, nastupila još i Mirjana Marović u disciplini zračni pištolj. Zauzela je 22. mjesto s 379 krugova. Olimpijska joj je kvota promakla za tri kruga.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika