20.02.2012. / 14:10

Autor: Hina

Mljekari dijelili mlijeko na Markovu trgu

Nekolicina predstavnika Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka koji, nezadovoljni otkupnom cijenom mlijeka prosvjeduju već šesti dan, došli su danas na Markov trg s namjerom da saborskim zastupnicima ponude, kako su rekli, najzdravije mlijeko na svijetu.

Igor Rešetar (Foto: 
Patrik Macek/PIXSELL)Igor Rešetar (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)Nekolicina predstavnika Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka koji, nezadovoljni otkupnom cijenom mlijeka prosvjeduju već šesti dan, došli su danas na Markov trg s namjerom da saborskim zastupnicima ponude, kako su rekli, najzdravije mlijeko na svijetu.

Kako im policija i saborsko osiguranje nisu dopustili da stol s bačvicom mlijeka postave ispred ulaza u Hrvatski sabor uz obrazloženje da "nije protueksplozivno pregledana", mljekari su mlijeko dijelili novinarima na ulazu na Markov trg te im se požalili kako hrvatski proizvođači mlijeka neće doživjeti ulazak u EU.

"Prosvjedujemo već šesti dan, a na to nas je natjerala ekonomska situacija i propadanje naših farmi", rekao je Igor Rešetar dodajući da će, ako se ne dogode neke promjene u sektoru mljekarstva, hrvatski proizvođači mlijeka propasti i neće doživjeti EU.

"Imamo podršku svih poljoprivrednih udruga i tražimo od ministra da se sastanemo i dogovorimo boljitak hrvatske proizvodnje mlijeka", poručio je Rešetar.

Proizvođači mlijeka prosvjeduju od utorka tražeći povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2,30 kuna, što je za oko 40 lipa manje nego do sada, i zahtijevaju prosječnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 20.02.12. 14:36

Ne shvačam zašto se proizvođači mljeka koji nisu kooperanti, ne udruže u zadruge i sami prerađuju svoje mlijeko. Sigurno bi bolje živjeli a mogli bi i sami sebi povečavati otkupne cijene mlijeka


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika