20.02.2012. / 19:51

Autor: Hina

EFJ pozvao vladu da preispita odluku o ukidanju Vjesnika

Europsko udruženje novinara (EFJ) u ponedjeljak je pozvalo hrvatsku vladu da preispita odluku o zatvaranju dnevnika Vjesnik.

EFJ poziva vladu da preispita odluku o gašenju VjesnikaEFJ poziva vladu da preispita odluku o gašenju VjesnikaEuropsko udruženje novinara (EFJ) u ponedjeljak je pozvalo hrvatsku vladu da preispita odluku o zatvaranju dnevnika Vjesnik.

"Zatvaranje Vjesnika poslalo bi vrlo loš signal novinarstvu u Hrvatskoj", prenose se u priopćenju EFJ-a predsjednice tog udruženja Anne Koenig. "To bi označilo kraj jedne kulturne institucije ali bi time i stotinu novinara, unatoč svojoj predanosti, izgubilo posao", dodaje predsjednica EFJ-a.

U priopćenju se navode podaci da je Vjesnik dnevnik u Hrvatskoj s 80 novinara i urednika i 30 slobodnih novinara te da je to državno glasilo utemeljio antifašistički pokret 1940. godine. "S obzirom na doprinos novinarstvu u Hrvatskoj, Vjesniku bi trebalo dati još jednu priliku za pretvorbu u privatni medij", objavilo je Hrvatsko novinarsko društvo, podsjeća EFJ.

EFJ predlaže hrvatskoj vladi uspostavu krizne uprave, koja bi uredništvu omogućila razvoj Vjesnika, istodobno mu omogućujući više vremena za privlačenje privatnih ulagača.

Vezane vijesti

Nekrolog Vjesniku od Vjesnika

Nekrolog Vjesniku od Vjesnika

Vjesnik se definitivno ugasio. Premda je prije više tjedana prestao izlaziti u tiskanom obliku, dio novinara nastavio je pisati za online izdanje,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika