21.02.2012. / 12:42

Autor: Nacional.hr

Vlada će diktirati plaće svojim direktorima

No, ne smatraju svi u Vladi da bi takav način nagrađivanja bio veoma efikasan. Naime, ističu kako se uprave biraju političkom voljom te će biti teško kazniti ljude koji imaju jako zaleđe u svojim strankama

Vlada će kažnjavati direktore koji ne ispune planVlada će kažnjavati direktore koji ne ispune planVlada bi do kraja ožujka trebala promijeniti model prema kojem se isplaćuju plaće direktorima u državnim poduzećima. Osim što bi im se plaća podigla na 25 tisuća kuna, srezane su im otpremnine, a zarada bi im mogla ovisiti o njihovom poslovnom uspjehu.

Kako piše Novi list, direktorima osim bonusa za dobro odrađen posao, prijete i penali ukoliko ne ispune zadatke koje pred njih postavi vlasnik, odnosno Vlada.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić naglasio je kako je u mnogim poduzećima potreban krizni menadžment. Pojasnio je kako nisu u istoj poziciji tvrtke koje su monopolisti i koje se bore s konkurencijom.

No, ne smatraju svi u Vladi da bi takav način nagrađivanja bio veoma efikasan. Naime, ističu kako se uprave biraju političkom voljom te će biti teško kazniti ljude koji imaju jako zaleđe u svojim strankama.

Kreativnost direktora, na kraju krajeva, vidjeti će se u tome jesu li u stanju odraditi zadatke koje im je postavila Vlada. Ukoliko ne ostvare te rezultate, a Vlada ih kazni, znatno bi se podigla kvaliteta upravljanja državnim poduzećima i buduća selekcija u izboru tih ljudi.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
22/10/11

jadno100, 23.02.12. 07:58

Naprijed Premijeru imate moju podrsku...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika