21.02.2012. / 13:40

Autor: Totalsport

Oporavak Ivice Kostelića teče jako dobro

Dosadašnji tijek rehabilitacije potvrđuje realne mogućnosti Ivičinog povratka utrkama Svjetskog kupa u Kranjskoj gori

Ivica KostelićIvica KostelićNakon operacije 13. veljače 2012. u Baselu (Švi) i 7 dana rehabilitacije u Daruvarskim toplicama, stanje koljena Ivice Kostelića je odlično, izjavio je dr. Božidar Egić.

Dodao je i da je stanje hrskavice puno bolje nego što je bilo kod slične ozljede prije dvije godine. Ivica nema nikakvih bolova, koljeno ne natiče i svakim danom se sve više opterećuje tijekom rehabilitacije.

Veliki je broj vježbi i terapija u ovoj fazi rehabilitacije koje Ivica obavlja tijekom cijelog dana: plivanje, razne propriocepcijske vježbe, kao i vježbe stabilizacije i razgibavanja koljena, vježbe za jačanje trupa, kvadricepsa te vježbe za jačanje eksplozivnosti, specifični trening vezan za skijanje, kao hodanje sa skijama po snijegu i trčanje.

Od terapija Ivica već prema potrebi obavlja laser, magnet, elektroterapiju, najnoviju elektroterapiju - Inter X, limfnu drenažu, masažu, kao i krio terapiju odnosno hlađenje koljena.

Dosadašnji tijek rehabilitacije potvrđuje realne mogućnosti Ivičinog povratka utrkama Svjetskog kupa u Kranjskoj gori.

Vezane vijesti

Muamba samostalno hoda po londonskoj bolnici

Muamba samostalno hoda po londonskoj bolnici

Menadžer engleskog nogometnog kluba Bolton, Owen Coyle, potvrdio je za engleske medije da njegov igrač Farbice Muamba nastavlja s čudesnim oporavkom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika