21.02.2012. / 14:20

Autor: Hina

Iran najavio 'preventivne akcije' ako bude ugrožen

Iran će poduzeti preventivne akcije protiv svojih neprijatelja ako osjeti da su njegovi nacionalni interesi ugroženi, izjavio je zamjenik načelnika iranskih oružanih snaga Mohamed Hejazi u utorak.

Mahmud AhmadinedžadMahmud AhmadinedžadIran će poduzeti preventivne akcije protiv svojih neprijatelja ako osjeti da su njegovi nacionalni interesi ugroženi, izjavio je zamjenik načelnika iranskih oružanih snaga Mohamed Hejazi u utorak.

"U ovom trenutku naša je strategija da ako osjetimo da naši neprijatelji žele ugroziti nacionalne interese Irana... mi ćemo djelovati ne čekajući njihove akcije", rekao je Hejazi za novinsku agenciju Fars.

Iran je suočen s rastućim međunarodnim pritiskom i izolacijom zbog svog spornog nuklearnog programa.

Izaslanstvo Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) doputovalo je u ponedjeljak u Teheran u pokušaju pronalaženja diplomatskog rješenja iranskog nuklearnog pitanja.

Posjet izaslanstva, drugi u manje od mjesec dana, trebao bi pokušati razjasniti nejasne zone iranskog nuklearnog programa koji, po IAEA-i, potiče sumnju u iranske stvarne namjere.

IAEA se nada da će uspjeti ustanoviti stvarnu i jasnu prirodu iranskoga nuklearnog programa, tj. je li riječ o vojnome programu, kako to vjeruju zapadnjaci ili isključivo civilnome, kako tvrde Iranci.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika