22.02.2012. / 12:17

Autor: Totalsport

Pinturault i Mancuso pobjednici paralelnog slaloma

U ukupnom poretku uvjerljivo vodi Lindsey Vonn sa 1.502 boda, a druga je sa 1.024 bodova Slovenka Tina Maze, koja je u Moskvi ispala u četvrtfinalu

Julia Mancuso (Wikipedia)Julia Mancuso (Wikipedia)Austrijanac Marcel Hirscher preskočio je Ivicu Kostelića na vrhu poretka Svjetskog kupa skijaša. Na paralelnom slalomu u Moskvi osvojio je 30 bodova za plasman u četvrtfinale.

Na jedinom natjecanju u Svjetskom kupu koje se održava po ''nokaut-sustavu'', Hirscher je u osmini finala pobijedio Rusa Horošilova, ali je u četvrtfinalu iznenađujuće izgubio od Francuza Alexisa Pinturaulta. Osvojio je 22-godišnji Austrijanac 30 bodova, te je za 12 bodova prestigao dosad vodećeg Ivicu Kostelića, koji se u Daruvarskim toplicama odlično oporavlja od ozljede i operacije desnog koljena, te bi se natjecanjima u Svjetskom kupu trebao vratiti u Kranjskoj Gori.

Nakon pobjede nad Hirscherom, Francuz Alexis Pinturault otišao je do kraja. U finalu je pobijedio Nijemca Felixa Neureuthera za 17 stotinki, čime je stigao do prve pobjede u Svjetskom kupu i 100 bodova. Neuteuther ih je osvojio 80, a u dvoboju za treće mjesto, pobjedu i 60 bodova odnio je Šveđanin Andre Myhrer, koji je bio bolji od Austrijanca Romeda Baumanna, koji se morao zadovoljiti s 50 bodova. Uz Hirschera, poraze u četvrtfinalu pretrpjeli su Francuz Steve Missillier, Austrijanac Mario Matt i Švicarac Beat Feuz.

Kao što smo spomenuli, u ukupnom poretku Ivica Kostelić sada zaostaje 12 bodova za vodećim Hirscherom, a od trećeplasiranog Švicarca Feuza ima 30 bodova više.

U ženskoj konkurenciji, Amerikanka Julia Mancuso pobijedila je u finalu Austrijanku Michaelu Kirchgasser za 54 stotinke. Treće mjesto osvojila je Amerikanka Lindsey Vonn, koja je pobijedila Njemicu Mariju Höfl-Riesch.

U ukupnom poretku uvjerljivo vodi Lindsey Vonn sa 1.502 boda, a druga je sa 1.024 bodova Slovenka Tina Maze, koja je u Moskvi ispala u četvrtfinalu.

Svjetski kup, paralelni slalom u Moskvi:

muški:

1. Pinturault (Fra)

2. Neuruether (Nje)

3. Myhrer (Šve)

4. Baumann (Aut)

5. Missillier (Fra)

5. Matt (Aut)

5. Feuz (Švi)

5. Hirscher (Aut)

9. Horošilov (Rus)

9. Schörghofer (Aut)

9. Gross (Ita)

9. Deville (Ita)

9. Innerhofer (Ita)

9. Theaux (Fra)

9. Ligety (SAD)

9. Svindal (Nor)

Ukupni redoslijed:

1. Hirscher (Aut) 1.055

2. Kostelić (Hrv) 1.043

3. Feuz (Švi) 1.003

4. Svindal (Nor) 756

5. Baumann (Aut) 670

...

žene:

1. Mancuso (SAD)

2. Kirchgasser (Aut)

3. Vonn (SAD)

4. Höfl-Riesch (Nje)

5. Hosp (Aut)

5. Zettel (Aut)

5. Schild (Aut)

5. Maze (Slo)

...

Ukupni poredak:

1. Vonn (SAD) 1.502

2. Maze (Slo) 1.024

3. Höfl-Riesch (Nje) 1.006

...

Vezane vijesti

Kröll pao s motocikla, završio na operaciji

Kröll pao s motocikla, završio na operaciji

Aktualni pobjednik Svjetskog kupa skijaša u spustu, 31-godišnji Austrijanac Klaus Kröll, u utorak je pri rekreativnoj vožnji pao s motocikla-krosera… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika