22.02.2012. / 12:40

Autor: Totalsport

Medveščaku "break" protiv Znojma

Znojmo je bolje otvorio susret i na početku je zagrebački sastav spašavao Robert Kristan

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHokejaši zagrebačkog Medveščaka slavili su 5-2 na gostovanju kod češkog Znojma u drugoj utakmici četvrtfinalne serije doigravanja u EBEL ligi.

Poveli su "medvjedi" tako s 2-0 u seriji i u četvrtak će u Zagrebu eventualnom pobjedom imati priliku doći do meč-lopte.

Znojmo je bolje otvorio susret i na početku je zagrebački sastav spašavao Robert Kristan. Nakon što su se uspješno odhrvali napadima Znojma, od čega i naletima s dva igrača manje od četvrte do šeste minute, igrači Medveščaka su uspjeli kazniti propuste domaćina.

U prvom ozbiljnijem pokušaju na gol u 15. minuti zabio je Vjačeslav Truhno nakon asistencije Matta Siddalla u situaciji s igračem više na ledu. Nepunu minutu kasnije "medvjedi" su vodstvo udvostručili nakon pogreške obrane Znojma, a strijelac je bio Frank Banham na asistenciju Tomislava Zanoškog.

U drugoj trećini Medveščak je prelomio susret s nova dva gola, pa je tako rezultat u 38. minuti bio 4-0 za goste nakon golova Joela Prpica i Zanoškog.

Kakvu-takvu nadu Znojmu vratio je Martin Planek u 39. minuti, ali ta je nada kratko trajala budući je u četvrtoj minuti posljednje dionice igre Greg Day vratio četiri gola prednosti Medveščaku. Samo 32 sekunde nakon gola Daya zabio je Martin Podesva, a bio je to konačan rezultat na susretu.

EBEL liga, četvrtfinale doigravanja, druge utakmice:

Znojmo - Medveščak 2-5

(Medveščak vodi u seriji 2-0)

Vienna Capitals - Linz 2-3, produžetak

(serija je izjednačena na 1-1)

Olimpija - Alba Volan 2-1, produžetak

(serija je izjednačena na 1-1)

Klagenfurt - Salzburg 5-4, produžetak

(serija je izjednačena na 1-1)

Vezane vijesti

Anthony Yelovich potpisao za Medveščak

Anthony Yelovich potpisao za Medveščak

KHL Medveščak Zagreb nastavlja s popunjavanjem rostera za iduću sezonu. Napadačima Alexu Leavittu, Nathanu Perkovichu, Curtisu Fraseru i Adamu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika