22.02.2012. / 20:35

Autor: Hina

U Srbiji ukinuto izvanredno stanje zbog snijega

Srbijanska je vlada u srijedu ukinula izvanredno stanje na području cijele zemlje osim u 23 općine u kojima, kako je objašnjeno, još nema uvjeta za njegovo ukidanje.

SrStanje u Srbiji vraca se polako u normaluStanje u Srbiji vraca se polako u normalubijanska je vlada u srijedu ukinula izvanredno stanje na području cijele zemlje osim u 23 općine u kojima, kako je objašnjeno, još nema uvjeta za njegovo ukidanje.

Vlada je donijela tu odluku na preporuku državnog stožera za izvanredna stanja koji koordinira aktivnostima na otklanjanju posljedica nastalih usljed obilnih sniježnih oborina i ekstremno niskih temperatura, što je u cijeloj Srbiji ugrozilo normalno funkcioniranje života.

Izvanredno stanje na području cijele Srbije bilo je na snazi od 5. veljače.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova i zapovjednik državnog stožera za izvanredna stanja Ivica Dačić u srijedu je izjavio je kako će se o eventualnom ukidanju izvanrednog stanja u preostale 23 općine na jugu, jugoistoku i jugozapadu Srbije razgovarati tijekom vikenda ili najkasnije početkom slijedećeg tjedna.

Načelnik sektora za izvanredna stanja srbijanskog ministarstva unutarnjih posloca Predrag Marić kazao je kako se do oko tri tisuće ljudi još uvijek moguće stići samo helikopterom, te da je smrtno stradalo 22 ljudi, a da je iz kritičnih situacija spašeno više od 300 ljudi.

Na sjednici je također upozoreno da u Srbiji postoji više od tri tisuće klizišta te da se uslijed normalizacije vremenskih prilika može očekivati njihovo aktiviranje.

Većina škola u Srbiji ponedjeljak je ponovno počela raditi nakon stanke koja je trajala dva tjedna.

Početkom tjedna na Dunavu kod Zemuna probleme i štetu napravile su velike količine plutajućeg leda koje su uništile marinu kod Zemuna, potopivši jedan brod, kada se otkačio jedan brod-restoran i više od stotinu čamaca i plovila vezanih na tome mjestu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika