22.02.2012. / 21:52

Autor: Nacional.hr

Jovanović šefovima HNS-a

'Trebali ste dati svoje mandate na raspolaganje'

"Vodstvo HNS-a izravno je odgovorno za brojne probleme u nogometu i očekivali smo da iznesu plan kojim će riješiti te probleme. Plan nismo čuli, pa smo im rekli kako ovo vodstvo HNS-a nema potporu Ministarstva", rekao je nakon sastanka ministar

Željko JovanovićŽeljko JovanovićMinistar sporta i obrazovanja Željko Jovanović sastao se danas s čelništvom Hrvatskog nogometnog saveza. No, sastanak na kojem su čelnici HNS-a trebali ministru iznijeti svoje viđenje stanja u nogometu, pretvorio se u ministrov okršaj s 'nogometašima'.

Ministar Jovanović nakon sastanka bio je odlučan.

"Vodstvo HNS-a izravno je odgovorno za brojne probleme u nogometu i očekivali smo da iznesu plan kojim će riješiti te probleme. Plan nismo čuli, pa smo im rekli kako ovo vodstvo HNS-a nema potporu Ministarstva", rekao je nakon sastanka ministar okupljenim novinarima.

Podsjetio je kako su prema članku 12. Statuta Hrvatskog nogometnog saveza čelnici odgovorni za nastalo stanje te ih pozvao da sazovu izvanrednu skupštinu na kojoj će iznijeti svoje viđenje situacije i kako ju riješiti.

"Ako Skupština ne napravi i prihvati taj plan, neka daju svoje mandate na raspolaganje. To su dužni napraviti", odlučan je bio Jovanović.

Dodao je kako su uprave nogometnih klubova odgovorne da ti klubovi imaju dovoljno novca za rad, a ako to nisu u stanju neka odu u amatere te pozdravio dolazak svježeg kapitala u NK Rijeku.

Ministar je najavio stvaranje sportske inspekcije koja bi trebala raščistiti stanje u sportu. Prije svega, nepoštivanje Zakona o sportu. Nadovezao se na slučaj Mamić rekavši kako za njega nema mjesta ni u Dinamu ni u HNS-u.

Za razliku od ministra Jovanovića, čelnici HNS-a nisu bili raspoloženi za davanje izjava. Glavni tajnik Zorislav Srebrić tek je kratko rekao kako im je ministar zamjerio što nisu dovoljno energični u primjeni nekih propozicija te kako ministar od njih očekuje da predlože konkretne mjere za rješavanje problema.

"Rekao nam je kako se očekivalo da ćemo staviti mandate na raspolaganje. Na to nismo izrano odgovorili. Primili smo to na znanje, a na svakome je od nas da o tome pojedinačno razmisli", rekao je Srebrić dodavši kako ne može reći hoće li sad dati mandate na raspolaganje jer je to pitanje "pojedinačne i kolektivne odluke".

Vezane vijesti

E moj Karamarko, malograđanine...

E moj Karamarko, malograđanine...

Ministar obrazovanja Željko Jovanović nazvao je na svom Facebook profilu predsjednika HDZ-a "malograđaninom", nakon što je ovaj na svečanosti… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 22.02.12. 21:58

A koga staviti Jovanoviću,hoćeš Rena Sinovčića i Štimca ili još kojeg sa ulice ??????????


registracija
30/9/10

perokvrzica, 22.02.12. 22:18

S obzirom na to da nismo čuli niti jednu konstruktivnu riječ ministra Jovanovića o planovima razvoja OBRAZOVANJA i ZNANOSTI ja ga pozivam da se povuče sa mjesta ministra. Neka se problemima sporta bavi kroz neko drugo državno tijelo, a neka se obrazovanje i znanost povjeri nekome ko će se tome i samo tome posvetiti punim kapacitetom. Zapravo je jadno i žalosno da naš ministar znanosti i obrazovanja vrijeme provodi baveći se Markovićem, Mamićem dok ministri znanosti drugih, normalnih, europskih država planiraju razvoj znanosti i tehnologije kako bi svoje zemlje učinili tehnološki naprednijim, konkurentijim, razvijenijim, bogatijim, sretnijim društvima.
Pa čemu se mi nadamo, kamo ovo vodi??????


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 22.02.12. 22:20

perokvrzica, vise se Mamic brine o svojim igracima (robovima) nego ministri znanosti o Hrvatskim znanstvenicima


registracija
30/9/10

perokvrzica, 22.02.12. 23:01

ankicascreiber, istina, vjerojatno bi znanstvenicima bilo bolje da je Maminjo ministar znanosti :))) Ali mene ne zanima Mamić, niti hrvatski nogomet - mene zanimaju hrvatske škole, fakulteti a izgleda da za to u našoj vladi nema ministra. Vladi, posebno dijelu koji pokriva HNS odnosno gospodin PP VRH je bitna podjela plijena nakon pobjede na izborima, ostatak, SDP, je bez ideja.
Evo, upravo se ministar Jovanović vratio is Brisela sa sastanka ministara znanosti, baš me zanima je li što naučio; da li će na budućim sličnim sastancima on svoje EU kolege izvijestiti o smjenama u hrvatskom nogometnom savezu, dok ostali ministri budu govorili o novim tehnologijama, konkurentnosti, povećanim ulaganjima u znanost kao putu izlaska iz ekonomske krize itd.


registracija
27/11/11

Culex, 23.02.12. 06:57

Hrvatski znanstvenici ?Tko su oni i gdje su?Gdje su njihovi radovi,gdje su prezentirani,gdje su objavljeni?Većina njih ima završenu"prepisivačku školu"i uz božju milost,dočekaće poziv za neki Odjel HAZU !Tu će doživjeti svoj procvat!Imaju deklaraciju akademica a za znanje i invetivnost njih nitko ne pita! Tu su bogovi ničega!


registracija
2/6/11

stereo, 23.02.12. 07:26

Ono što se u ovoj Državi nudi i krije pod nogometom, ne hvala.
Privreda je u kurcu a nogomet u dva ili tri. Nogome proizvodi neradnike đabalebaroše, po terenu se vuku ko usrani golubovi a nadgradnja da gora nemože biti. Sve je izgubilo svaki smisao sa logikom i stvarnošću. Čitave timova i njihove uprave na Golać ili slično ostrvo.
Nekakovim balavcima se nudi basnoslovna lova koju niti jedan učenik, student, radnik, inžinjer, doktor može samo sanjati.
Glamur, glamur sve bu nas ubil. Važnije je dali ne neki balavac bio na Špici i gdije je drunknul kavicu nego kaj je napravil. Na telki sve nekakvoe sapunice i to u udarno vrijeme, ODVRATNO, ODVRATNO.


registracija
27/11/11

Culex, 23.02.12. 07:40

Smiri se stereo,nema sve to nikakove veze s tobom.Nije to lako što ti pokušavaš.Izgleda da si i ti završio Resavsku gimnaziju! Sad lepo otiđi na svoje ostrvo,drunkni đabalebe ljutu i spavaj ko zaklan!


registracija
22/10/11

jadno100, 23.02.12. 07:42

Naprijed ministre,a svima vama koji pojma nemate a komentirate zelim samo reci da se nogometas ne radja preko noci nego su to godine i godine odricanja i rada to govorim iz iskustva jer i moj sin igra u ovoj lakrdija ligi gdje nemaju niti za vodu za igrace a kamoli za sprej u slucaju povrede.Markovic i Srebric te dvije kornjace davno su trebali otici a umjesto njih stavit sposobne ljude a takvih Hrvatska ima u to sam siguran,no ovako bolje pase Maminju i njegovim dupeliscima.


registracija
27/11/11

Culex, 23.02.12. 07:48

HRVATSKO MLIJEKO--VINDIJA MLIJEKO Krave slobodnu pasu i s njima se humano postupa!


registracija
30/9/09

davor12345, 23.02.12. 08:32

He, he, he! Bilo bi bolje zabranit nogomet na 10 godina! Nek ga vodeliegalci i neka se tajno igra! Pa nek vide pojedinci kako im je nekada bilo dobro!


registracija
14/7/11

Trinity, 23.02.12. 11:13

A tko bi, Srebriću, trebao osmisliti konkretne mjere za rješavanje problema, ako ne vječni ti i Marković, i dr,iz vrha HNSa , što se čudiš k'o pura dreku?!? Lijepo vam se reklo, donesite i usvojite plan, ako ne, odstupite. Šta se sad tu ima misliti? Da hoćete i znate, bar bi sad nešto učinili.
Al' nećete i ne znate. Zato, dajte se više maknite!
Trebali ste već davno prije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika