23.02.2012. / 12:20

Autor: Totalsport , Nacional.hr

CRO tenis: Ljubičić i Dodig u četvrtfinalima turnira

Dodig je sa svojim brazilskim partnerom Marcelom Melom sa dva puta po 6-4 bio bolji od američko-australske kombinacije Ryan Sweeting i Bernard Tomic

Ivan Ljubičić Ivan Ljubičić Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale ATP dvoranskog turnira iz serije 250 u Marseilleu pobjedom u 2. kolu protiv slovačkog tenisača Karola Becka 6-4, 7-6(1).

Bila je to za Ljubičića četvrta pobjeda nad Beckom u petom međusobnom ogledu i druga ovosezonska, nakon što ga je pobijedio u 1. kolu PBZ Zagreb Indoorsa.

Zabio je hrvatski tenisač ukupno 15 asova, a jedinu break-loptu na svoj servis spasio je na samom početku.

Meč je ukupno trajao jedan sat i 34 minute, a Ljubičić je iskoristio svoju jedinu break-loptu u desetom gemu prvog seta. Ujedno je to bila i set-lopta.

U drugom setu niti jedan tenisač suparniku nije dao break-priliku, pa je set odlučio tie-break u kojem je sedmi nositelj poveo 3-0, potom izgubio jedan poen, pa nanizao četiri u nizu za četvrtfinale u kojem ga čeka srpski tenisač Janko Tipsarević.

Riječ je o devetom tenisaču svijeta i trećem nositelju turnira koji je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je sa 6-4, 6-2 pobijedio belgijskog kvalifikanta Davida Goffina.

Ljubičić protiv Tipsarevića vodi u međusobnim ogledima 2-1, a zadnji njihov meč igran 2009. na tvrdoj podlozi Metza dobio je Tipsarević.

Hrvatski tenisač Ivan Dodig je u manje od 48 sati i drugi put slavio protiv Australca Bernarda Tomica na ATP turniru u Memphisu. Ovog puta naš je tenisač sa 6-4, 6-4 bio bolji u igri parova.

Dodig je sa svojim brazilskim partnerom Marcelom Melom sa dva puta po 6-4 bio bolji od američko-australske kombinacije Ryan Sweeting i Bernard Tomic. Koliko je dominantan "naš" par bio, govori podatak da su Sweeting i Tomic osvojili svega šest poena protiv servisa.

Dodig i Melo nisu ponudili nijednu break-loptu svojim protivnicima, a iskoristili su dvije, po jednu u svakom setu, od osam ponuđenih. Na kraju susreta imali su čak 19 osvojenih poena više od Sweeting i Tomica.

U idućem kolu, odnosno četvrtfinalu, očekuje ih susret protiv francusko-belgijske kombinacije Julien Benneteau i Olivier Rochus, koja je u prvom kolu sa 6-1, 3-6, 10-5 bila bolja od drugih nositelja Jürgena Melzera i Philippa Petzschnera.

ATP Marseille, 2. kolo:

Tsonga (1) - Mahut 6-3, 6-2

Roger-Vasselin - Cipolla 6-3, 6-0

Tipsarević (3) - Goffin 6-4, 6-2

Ljubičić (7) - Beck 6-4, 7-6(1)

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika