23.02.2012. / 16:14

Autor: Hina

Milošević: Neka nova vlada pokaže što zna i umije

Domagoj Milošević, HDZ-ov zastupnik i potpredsjednik za investicije u bivšoj vladi, odbacio je danas prozivke prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića da bivša vlada ništa nije učinila u sektoru investicija, te poručio novoj vladi da umjesto priča i izvlačenja pokaže što zna i umije.

Domagoj Ivan MiloševićDomagoj Ivan MiloševićDomagoj Milošević, HDZ-ov zastupnik i potpredsjednik za investicije u bivšoj vladi, odbacio je danas prozivke prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića da bivša vlada ništa nije učinila u sektoru investicija, te poručio novoj vladi da umjesto priča i izvlačenja pokaže što zna i umije.

"Ova je Vlada dobila mandat hrvatskh građana i neka sada pokažu što znaju i umiju, neka se ne izvlače i pričaju o bivšim maglama", komentirao je Milošević novinarima Čačićevu izjavu da bivša vlada nije učinila ništa na investicijama, te da nije ostvareno ništa niti od pet posto projekata koje je predstavila.

Milošević je rekao kako on i Čačić u svakom trenutku mogu ponoviti sučeljavanje kakvo su imali u predizbornoj kampanji, ovoga puta i na temu izvješća koja su Čačićevom ministarstvu (gospodarstva), nakon smjene vlasti, dostavljena iz njegova bivšeg ureda.

Naglasio je kako je, i mimo primopredaje u Banskim dvorima između bivše premijerke Jadranke Kosor i novog premijera Zorana Milanovića, Čačić dobio posebno izvješće s popisom svih javnih projekata koje je njegov ured podržavao i gurao.

Riječ je, dodao je, o 20 milijardi kuna vrijednim projektima, s podacima u kojoj su fazi i nazivom, a dobio je, kazao je, i popis s oko 45 milijardi kuna vrijednih privatnih projekata o kojima smo razgovarali s privatnim investitorima, i domaćim i stranim.

Ja sam mu predao te materijale

U izvješću su, rekao je Milošević, detaljno opisana i putovanja te susreti s investitorima, u kojoj su fazi, pisma namjere ozbiljnih stranih ulagača, te izvješće s Međunarodnog investicijskog foruma koji je, u organizaciji bivše vlade, održan lani u listopadu. Upućena je i radna verzija strategije stranih ulaganja.

"Dakle, dobili su zaista veliki materijal, s puno toga, ja sam mu osobno to predao, rekoh mu da sam na raspolaganju ako mu treba nešto objasniti ili pomoći, a on je sad u prilici, on i vlada dobili su mandat hrvatskih građana, da pokažu što znaju i umiju", poručio je.

Izrazio je zadovoljstvo što je Vlada na današnjoj sjednici potpisala ugovor za novu Zračnu luku Zagreb, te uvjerenje da će tako nastaviti i druge investicijske projekte bivše vlade, "jer i u kampanji i u Planu 21 zapravo svi projekti ove nove lijeve vlade su oni koje je bivša vlada i zapisala i počela ostvarivati".

"Najlakše je, naravno, reći - gle, stvarno nisam dobio ništa, sada krećem od nule, ja sam jadan i sve što napravim zapravo svi bi mi trebali pljeskati. To je uvijek najlakše tako reći", poručio je Čačiću.

Na novinarski upit može li pobrojati neke investicije na kojima je radio, a koje su došle do faze realizacije, Milošević je spomenuo Zračnu luku Zagreb, investicije u HEP-u i Janafu te HAC-u i HŽ-u, te desetke privatnih projekata od kojih je izdvojio projekt LNG terminala na Krku.

"Mogućnosti su velike, treba nastaviti raditi tamo gdje smo mi stali. Je li u šest mjeseci ili godinu dana moguće pokrenuti sve velike projekte - nije. Za neke stvari zaista treba vremena", istaknuo je.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
23/2/12

cookiese, 23.02.12. 16:49

Vidi se da u ovoj našoj zemlji nema nikakvog plana.Projekti koji su ostavljeni od prošle vlade su bili dobri pogotovo zražna luka Zagreb koja stoji na stolu ove vlade 2 mjeseca i nitko da odobri ili da odbije ponudu Francuza.Ako tako mislimo raditi naravno da neće niti jedan strani investitor doći kod nas sa svojim investicijama.


registracija
23/2/12

cakovecmoj, 23.02.12. 17:03

Taman kad sam pomislila da me Kradimir više ne može iznenaditi..evo, pokazao je da zna čak i prepisivati


registracija
11/1/10

fluid, 23.02.12. 18:45

Dao bih ja tebi Miloševiću bolid sa ispuhanim gumama pa te poslao na trkaću stazu.Da vidim kako ćeš ti voziti,pametnjakoviću nesposobni.Šta god Čačić napravio ili ne napravio,ubrzo će biti posve jasno ali da ni ti ni svi vaši trabanti u HDZ za sve ove godine niste ništa bili spsobni napraviti,to znamo.Osim krađe,gluposti i korupcije,HDZ nije uspio baš ništa dobroga napraviti.Zbog vaše politike je Hrvatska tu gdje je i svaka vaša izjava u svezi nove vlasti,je čisto licemjerje i zamjena teza.Vi ste uzrok svega zla već punih 18 godina.Upirete prstom u druge a da bi se sa vas pogled skrenuo.No,uzalud.Narod zna jako dobro tko je stvorio ovo sranje od države. HDZ !!! Ti,kao i šefica ti Kosorica,sada pametuje i moralizira a sve zlo danas ste upravo vi proizveli.Nedostatak kulture i bezobrazluk do neba,vam daju priliku da sada meljete bez veze a tobože to štopričate ,ima smisla i kao nešto vrijedi.Majmune glupi.


registracija
31/1/10

STTony, 23.02.12. 18:54

fluid, svaka ti je na mjestu i potpisujem.

ZNA SE tko je najveće lopovsko zlo u povijesti Hrvatske, a po izdaji zemlje su vrlo blizu Paveliću.

Nitko drugi u povijesti ne može se mjeriti sa HDZ-om i NDH tko je napravio više zla.


registracija
24/2/12

maksi, 24.02.12. 09:25

U politici uvije svatko svakoga vrijeđa, to je bilo i bude. Tkoe je sto napravio, ostavio, ili nije napravio. A Milosevicu treba dati sansu, da se jos dokaze. Mozda ako pobjedi na unutarstranackim izborima pomogne hdz-u, da opet kreni na pravi put


registracija
24/2/12

sandra80, 24.02.12. 09:52

Moze Cacic lupetat sto zeli, ali zna se koliko je vec i on izvukao koristi u politici za svoje firme. A Milosevic ipak je ipak kratko u politici, ali nije barem toliko korumpiran, i ima jos vremena da se dokaze u godpodarstvu i politici. Ako pobjedi za predsjednika hdz-a imat ce vremena se dokazati, sto moze i zna


registracija
24/2/12

leonarda, 24.02.12. 12:46

dobro je poručio novoj vladi da umjesto priča i izvlačenja pokaže što zna i umije, slažem se s time.. Milošević bi bio pravi kandidat za predsjednika.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika